Σφοδρές συγκρούσεις στην Ουκρανία: Επίθεση των Ουκρανών σε ρωσικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα, κατερρίφθη αεροσκάφος στη Χερσώνα

0
36

Το ρωσικό πλοίο εκτελούσε περιπολίες κατά μήκος των αγωγών Turkstream και Blue Stream

Η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι απέκρουσε μια ουκρανική επίθεση με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα σκάφη ενάντια σε ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο που εκτελούσε περιπολίες στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά σε δύο αγωγούς φυσικού αερίου που μεταφέρουν ρωσικούς υδρογονάνθρακες στην Τουρκία.

«Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχείρησαν ανεπιτυχώς να επιτεθούν με έξι τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα ταχύπλοα στο πλοίο Priazovye του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας», ανέφερε στο Telegram το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η επίθεση, σύμφωνα με την Μόσχα, συνέβη κατά της διάρκειαςτης νύχτας Σαββάτου-Κυριακής ενώ το ρωσικό πλοίο εκτελούσε την αποστολή του «θωράκισης της ασφάλειας κατά μήκος των διαδρομών των αγωγών φυσικού αερίου Turkish Stream και Blue Stream στο νοτιοανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας».

Αυτοί οι δύο αγωγοί χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΝ, το πλοίο κατάφερε να καταστρέψει όλα τα ουκρανικά σκάφη και το ίδιο δεν υπέστη ζημιές.

Η Ρωσία είχε αναφέρει στο παρελθόν μια παρόμοια επίθεση στις 24 Μαΐου, όταν το πλοίο περιπολίας Ivan Khours δέχτηκε επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα από τηλεκατευθυνόμενα ταχύπλοα, στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την Μόσχα, κατά τη διάρκεια εκείνης της επίθεσης και αυτής σήμερα, ένα αμερικανικό αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος RQ-4B «πραγματοποιούσε έρευνα στον εναέριο χώρο του κεντρικού τμήματος της Μαύρης Θάλασσας».

Πολυάριθμα περιστατικά με ρωσικά πολεμικά πλοία ή αεροσκάφη έχουν σημειωθεί στη Μαύρη Θάλασσα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η περιοχή χρησιμοποιείται επίσης για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την μεσολάβηση της Τουρκίας και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Καταρρίφθηκε ουικρανικό αεροσκάφος στη Χερσώνα

Ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 στην περιοχή της Χερσώνας, όπου η καταστροφή του φράγματος Καχόβκα την Τρίτη προκάλεσε τεράστιες πλημμύρες και καταστροφές, ανέφερε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας,

Ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν επίσης τρεις επιθέσεις ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή Ζαπορίζια, πρόσθεσε το υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr