Σενάρια τρόμου από την NSS: Ρωσία και Κίνα συνιστούν πυρηνική απειλή για την επόμενη 10ετία

0
100

«Ο συμβατικός στρατός της Ρωσίας θα έχει αποδυναμωθεί, γεγονός που πιθανότατα θα αυξήσει την εξάρτηση της Μόσχας από τα πυρηνικά όπλα στον στρατιωτικό της σχεδιασμό», αναφέρει η έκθεση για τη νέα εθνική στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ

Οι ένοπλες δυνάμεις να προετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και το καταστρεπτικό μίας πυρηνικής σύγκρουσης, προτείνει η NSS (Στρατηγική Εθνική Ασφάλεια της Αμερικανικής Προεδρίας) στις ΗΠΑ, καθώς οι προβλέψεις για το κοντινό μέλλον, κάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι.

Όπως αναφέρει ο Guardias, σύμφωνα με την NSS, οι ΗΠΑ ίσως χρειαστεί να αποτρέψουν δύο πυρηνικές δυνάμεις μέσα στην επόμενη 10ετία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία.

Η NSS αναφέρεται ως άμεση απειλή στη Ρωσία, η οποία έχει εισβάλει στην Ουκρανία και έχει προσαρτήσει εδάφη της χώρας στην κυριαρχία της και στην Κίνα, ως πιο ικανό ανταγωνιστή μακροπρόθεσμα.

Στην έκθεση σημειώνεται μάλιστα, ότι ο κίνδυνος για πυρηνικά μπορεί να αυξηθεί, όσο η Ρωσία χάνει στο πεδίο της μάχης με την Ουκρανία.

«Ο συμβατικός στρατός της Ρωσίας θα έχει αποδυναμωθεί, γεγονός που πιθανότατα θα αυξήσει την εξάρτηση της Μόσχας από τα πυρηνικά όπλα στον στρατιωτικό της σχεδιασμό», αναφέρει η NSS. 

Η δημοσίευσή του στρατηγικού σχεδιασμού των ΗΠΑ είχε προγραμματιστεί την άνοιξη, αλλά αναβλήθηκε λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr