Σε συλλήψεις θα προχωρά η Εισαγγελία σε σοβαρές περιπτώσεις αντιεμβολιαστών

0
214

Της Ιωάννας Μάνδρου

Σε συλλήψεις θα προχωρά πλέον η Εισαγγελία για τους αντιεμβολιαστές που παροτρύνουν πολίτες να μην εμβολιάζονται η να μην δέχονται ιατρικές υπηρεσίες για την πανδημία θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους και των άλλων, καθώς ξεκίνησε η εφαρμογή των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ήδη χθες συνελήφθη δικηγόρος, ο οποίος από καιρό πρωτοστατεί σε καμπάνιες αντιεμβολιασμού για τα αδικήματα διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης ανυπακοή. Η σύλληψή του διατάχθηκε απο την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που διενεργεί σχετικές έρευνες από καιρό για τη δράση αντιεμβολιαστών. 

Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση διαβιβάστηκαν στις εισαγγελικές αρχές από Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγελία με συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, στα οποία δικηγόρος εμφανίζεται και φέρεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, ότι οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο και ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες.  

Μετά τη διαβίβαση των επίμαχων αρχείων είχε διαταχθεί κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα και έτσι ο δικηγόρος συνελήφθη. Όμως αφέθηκε ελεύθερος λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας, καθώς οι δικηγόροι δεν παραπέμπονται στο Αυτόφωρο και δικάζονται με χωριστή ειδική διαδικασία. Πάντως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης αρμοδιότητα για τους δικηγόρους έχει το εφετείο.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr