Σε κώμα διαδηλωτής στη Βιρτζινια – Χτύπησε κατά την αποκαθήλωση αγάλματος (pics)

0
94

Σε ιατρικά επαγόμενο κώμα τέθηκε διαδηλωτής στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αποκαθήλωσης αγάλματος.

Σύμφωνα με τον independent, οι διαδηλωτές αποκεφάλισαν τέσσερα αγάλματα στο και στη συνέχεια γκρέμισαν εντελώς το ένα από αυτά με σκοινί την περασμένη Τετάρτη.

Ο διαδηλωτής Κρις Γκριν, φέρεται να χτύπησε στο κεφάλι καθώς έπεφτε το άγαλμα και έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Υπήρχε ένας κύριος που στεκόταν ακριβώς μπροστά από το άγαλμα και όταν το άγαλμα τελικά άρχισε να πέφτει τον χτύπησε ακριβώς στο κεφάλι», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι ο άνδρας έχασε πολύ αίμα και γίνονται προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων για να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδά του.

Η αποκαθήλωση αγαλμάτων και η βεβήλωση μνημείων από διαδηλωτές έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις σε όλες τις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, του άοπλου αφροαμερικανού που πέθανε από ασφυξία που του προκάλεσε το γόνατο λευκού αστυνομικού που τον πατούσε στο λαιμό για σχεδόν εννέα λεπτά.

Για τους διαδηλωτές τα αγάλματα αυτά εξυμνούν μορφές του ρατσιστικού παρελθόντος της χώρας.

Τα τέσσερα αγάλματα που αποκεφαλίστηκαν ήταν στο Ομοσπονδιακό Μνημείο του Πόρτσμουθ στη Βιρτζίνια. Οι διαδηλωτές φαίνεται πως εξοργίστηκαν μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να αναβάλει την απομάκρυνση του.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, ζήτησε την απομάκρυνση των αγαλμάτων των 11 ηγετών της Συνομοσπονδίας από το Καπιτώλιο, λέγοντας ότι «αποτελούν φόρο τιμής στο μίσος και όχι στην κληρονομιά».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr