Σε επικοινωνία με ξένους ηγέτες ο υπό ανάρρωση Μπόρις Τζόνσον

0
90

Λονδίνο Θανάσης Γκαβός

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει προγραμματίσει για το απόγευμα ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, αυτό δε σημαίνει ότι επιστρέφει στα καθήκοντά του, καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή του από τον κορωνοϊό στην πρωθυπουργική εξοχική κατοικία στο Τσέκερς.

Παρόλα αυτά, αργότερα μέσα στην εβδομάδα θα έχει επίσης τηλεφωνική ακρόαση από τη βασίλισσα Ελισάβετ, μία εβδομαδιαία επαφή που δεν πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες, λόγω της περιπέτειας της υγείας του κ. Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα ευχαριστήσει τον Αμερικανό πρόεδρο για τις ευχές ταχείας ανάρρωσης το προηγούμενο διάστημα και θα συζητήσει μαζί του τις ενέργειες του G7, του οποίου ηγούνται αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ, έναντι της πανδημίας.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης πως ο Μπόρις Τζόνσον έστειλε συλλυπητήρια στον Καναδό ηγέτη Τζάστιν Τριντό για την πολλαπλή φονική επίθεση της Δευτέρας στο Χάλιφαξ.

Όπως επίσης έχει γίνει γνωστό, ο κ. Τζόνσον έχει συναντηθεί και είχε και τηλεφωνικές επικοινωνίες με υπουργούς και συμβούλους του από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr