Σε έκτακτη στάση εργασίας καλεί το Σωματείο του ΕΚΑΒ με αφορμή σωματική επίθεση που δέχθηκε διασώστης

0
108

Σε έκτακτη στάση εργασίας σήμερα Δευτέρα 07:00 έως 11:00 και παράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Πειραιά καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου του ΕΚΑΒ με αφορμή σωματική επίθεση που δέχθηκε πλήρωμα του ΕΚΑΒ Αθήνας κατά την διάρκεια παροχής πρώτων βοηθειών σε περιστατικό το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός Διασώστη.

Το Σωματείο κινήθηκε νομικά εναντίον του δράστη ο όποιος θα μεταφερθεί το πρωί στα Δικαστήρια Πειραιά

Το Σωματείο κάνει λόγο για συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές και ζητά από τη πολιτεία να λάβει τα αναγκαία  άμεσα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Με αφορμή την νέα απρόκλητη σωματική επίθεση που δέχθηκε πλήρωμα του Ε.Κ.Α.Β. Αθήνας κατά την διάρκεια παροχής πρώτων βοηθειών σε περιστατικό την Κυριακή το απόγευμα (15/05/2022), η οποία επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός Διασώστη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές και έδωσε εντολή στον Νομικό Σύμβουλο του Σωματείου μας να κινηθεί νομικά εναντίον του δράστη.
 Αυτή η επίθεση έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές σε συναδέλφους του ΕΚΑΒ. Είναι γνωστό ότι αποτελούμε θύματα απρόκλητων επιθέσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Για τον λόγο αυτό το σωματείο έχει κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αποτροπή τους.
Απαιτούμε για μια ακόμη φορά να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς μας. Ζητάμε:
•    Να δοθούν οι δέουσες εντολές-οδηγίες από την πολιτεία για την πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.
•    Να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (Διασωστών και Ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
•    Αυστηρές ποινές για όσους προβαίνουν σε παρόμοιες ενέργειες εναντίον συναδέλφων μας.
 
Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, καλούμε έκτακτη Στάση Εργασίας 07:00 έως 11:00 και παράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Πειραιά, όπου και θα μεταφερθεί ο δράστης της επίθεσης για την αυτόφωρη διαδικασία.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr