Σχεδόν 650 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο

0
68

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

642 νέα κρούσματα του κορωνοϊού και ακόμα 66 θάνατοι από τη νόσο καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη νεότερη 24ωρη καταμέτρηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας της χώρας, πλέον 45.119 επιβεβαιωμένοι φορείς του ιού έχουν καταλήξει.

Συνολικά τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 292.552.

Την ίδια ώρα, η εφαρμογή ιχνηλάτησης συμπτωμάτων Covid-19 του King’s College του Λονδίνου κατέγραψε αύξηση των κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα.

Μετά από αναγωγή των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από τα σχεδόν 4 εκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής στο σύνολο του πληθυσμού, οι ερευνητές του λονδρέζικου πανεπιστημίου υπολογίζουν ότι αυτή τη στιγμή 2.100 πολίτες στην κοινότητα προσβάλλονται από τον ιό κάθε μέρα.

Την περασμένη εβδομάδα ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1.400 πολίτες.

Με βάση δε τους πιο πρόσφατους υπολογισμούς για τον πραγματικό αριθμό των νέων κρουσμάτων στην Αγγλία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής και την υπηρεσία Δημόσια Υγεία Αγγλίας, καθημερινά προσβάλλονται από 1.900 έως και 5.700 πολίτες.

Εξάλλου, σε εμφάνισή του ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης σερ Πάτρικ Βάλανς παραδέχθηκε ότι «είναι σαφές πως το αποτέλεσμα (της διαχείρισης της πανδημίας) δεν ήταν καλό για το Ηνωμένο Βασίλειο».

Αποκάλυψε επίσης ότι η επιστημονική επιτροπή SAGE, που συμβουλεύει την κυβέρνηση και της οποίας ο ίδιος ηγείται, είχε συστήσει την επιβολή lockdown το συντομότερο δυνατό πέντε με επτά ημέρες πριν από τη λήψη του μέτρου από την κυβέρνηση.

Έσπευσε πάντως να σημειώσει ότι σε γενικές γραμμές η κυβέρνηση άκουσε και κατάλαβε τις επιστημονικές συστάσεις, αν και στη συνέχεια έπρεπε να τις αξιολογήσει λαμβάνοντας υπόψη και άλλους παράγοντες, όπως την οικονομία.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr