Σάλος σε εργοστάσιο της Κένυας: Μάνατζερ ανάγκασε εργάτριες να γδυθούν για να βρει ποια πέταξε σερβιέτα σε λάθος κάδο

0
23

Εργασιακός μεσαίωνας στην Κένυα- Τρεις συλλήψεις για την υπόθεση – «Λυπημένη» για το περιστατικό δηλώνει η εταιρεία

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Κένυα για τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν οι υπάλληλοι στη χώρα και συγκεκριμένα οι γυναίκες. Εργάτριες σε εργοστάσιο παραγωγής τυριών φέρεται να αναγκάστηκαν να γδυθούν προκειμένου οι υπεύθυνοι να ελέγξουν ποιες είχαν περίοδο.

Συγκεκριμένα, τρία άτομα συνελήφθησαν, καθώς ένας από τους διευθυντές του εργοστασίου Brown’s Food Company φέρεται πως συγκέντρωσε τις εργάτριες ώστε να ανακαλύψει ποια είχε πετάξει μια χρησιμοποιημένη σερβιέτα σε λάθος κάδο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC.

Όταν ρωτήθηκαν οι εργάτριες ποια είναι η υπεύθυνη για το περιστατικό, καμία δεν απάντησε με αποτέλεσμα να αναγκάσει τις γυναίκες να γδυθούν για να βρει ο ίδιος ποια το έκανε. 

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, η γερουσιαστής Gloria Orwoba είπε ότι έλαβε μια «κλήση κινδύνου» για το τι συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. 

Η Brown’s αναφέρει ότι έχει αναστείλει από τα καθήικοντά του τον συγκεκριμένο μάνατζερ εν αναμονή της έρευνας. Συνολικά, τρεις άνθρωποι αντιμετώπισαν κατηγορίες για άσεμνη επίθεση για το περιστατικό, δήλωσε η αστυνομία στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ανακοίνωσή της στον ιστότοπό της, η Brown’s Food Company είπε ότι είναι «λυπημένη» για το περιστατικό και ότι το θέμα «δεν αντικατοπτρίζει τις διαδικασίες της εταιρείας στο σύνολό της».

«Προσλαμβάνουμε περαιτέρω έναν εμπειρογνώμονα για την υγεία των γυναικών για να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση του προσωπικού, στη βελτίωση της επικοινωνίας και στην ενίσχυση των υφιστάμενων πολιτικών και διαδικασιών μας», ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι μεριμνούν για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας.

Η αστυνομία είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι αστυνομικοί «διεξήγαγαν ενδελεχή έρευνα και κατέγραψαν καταθέσεις από τα θύματα πριν συλλάβουν τους τρεις υπόπτους».

Ανέφεραν επίσης ότι παρόμοια περιστατικά είχαν σημειωθεί και σε άλλες εταιρείες της περιοχής.

«Έχουμε καταλάβει αξιόπιστα ότι η ταπεινωτική και ντροπιαστική κακία συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό. Θέλω να προειδοποιήσω όλους αυτούς τους εργοδότες ότι σύντομα θα αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλα τα θύματά τους», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Φίλιπ Μουάνια.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr