Σακελλαροπούλου μετά τον εμβολιασμό: Η επιστήμη μας έκανε το μεγαλύτερο δώρο

0
78

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού προχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην οποία πριν από λίγα λεπτά χορηγήθηκε η πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer- Biontech κατά του κορωνοϊού, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». 

«Τα φετινά Χριστούγεννα το μεγαλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη. Όλοι αυτοί οι ερευνητές σε όλο τον κόσμο που μόχθησαν και πέρασαν ίσως νύχτες με αγωνία προσπαθώντας να έχουν εγκαίρως -όσο γίνεται πιο έγκαιρα- όσο γίνεται νωρίτερα, έτοιμο το εμβόλιο για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση που κατάφερε να μοιραστούν οι πρώτες ποσότητες σε όλα τα κράτη μέλη έτσι ώστε να αρχίσει ο εμβολιασμός απέδειξε με τον τρόπο αυτό ότι είναι και μια κοινότητα αλληλεγγύης», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Πρόσθεσε ότι δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ευχαριστήσουμε όσο τους αναλογεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, που πέρα από το έργο που προσφέρουν όλο αυτό τον καιρό  θα έχουν τώρα να υπηρετήσουν και το  πρόγραμμα εμβολιασμού να μπορέσουν να το υλοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

«Αλλά αυτή τη φορά τώρα πια δίπλα στην αγωνία μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Γι΄αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι φυσικά μέσα στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί και με τις οδηγίες των γιατρών για να μπορέσουμε να νικήσουμε,  να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να ανακτήσουμε την ελευθερία μας, να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr