Ρωσική θηριωδία στο Κίεβο – Δολοφονημένοι εκατοντάδες άμαχοι σε δρόμους και σε ομαδικούς τάφους

0
25

Για ρωσική θηριωδία με θύματα τους άμαχους στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου κάνουν λόγο Ουκρανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι εντοπίζουν πτώματα κάθε ηλικίας στους δρόμους και σε ομαδικούς τάφους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των Ουκρανών, η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων και η έρευνα που ακολούθησε για την αναζήτηση αγνοουμένων πολιτών και όχι μόνο, ανέδειξε την πραγματική εικόνα ενός πολέμου που θα θυμάται ο κόσμος για τις επόμενες δεκαετίες. Εκατοντάδες άμαχοι βρέθηκαν δολοφονημένοι και «πεταμένοι» στους δρόμους και σε ομαδικούς τάφους,  με τη συντριπτική πλειοψηφία των πτωμάτων να έχουν πυροβοληθεί εξ επαφής.

Όπως ανέφερε η αστυνομία του Κιέβου, έως και την Παρασκευή, είχαν εντοπιστεί τουλάχιστον 900 άμαχοι δολοφονημένοι από Ρώσους στρατιώτες, οι οποίοι μετέτρεψαν σε ένα απέραντο νεκροταφείο τα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

«Κάθε μέρα εντοπίζονται όλο και περισσότεροι πολίτες δολοφονημένοι», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας του Κιέβου, τονίζοντας ότι οι εικόνες που αντικρύζουν καθημερινά, είναι απάνθρωπες.

Ακολουθούν ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Εκατοντάδες δολοφονημένοι και στην Μπούκα

Σχεδόν όλοι όσοι βρέθηκαν νεκροί στην πόλη Μπούκα, κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα, δολοφονήθηκαν από πυροβολισμούς, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής του Κιέβου, Αντρί Νεμπίτοφ.

«Το 95% των ανθρώπων πυροβολήθηκαν με τουφέκια υψηλής ακρίβειας ή άλλα ελαφρά όπλα» σε αυτό το βορειοδυτικό προάστιο του Κιέβου, δήλωσε ο αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Κατά τη διάρκεια της (ρωσικής) κατοχής, άνθρωποι πυροβολήθηκαν στους δρόμους (…) Στον 21ο αιώνα, είναι αδύνατο να παραμείνουν κρυφά τέτοια εγκλήματα. Όχι μόνο μάρτυρες τα είδαν αυτά, αλλά καταγράφηκαν και σε βίντεο».

Γάλλοι χωροφύλακες εργάζονται αυτή τη στιγμή στην Μπούκα, μαζί με Ουκρανούς ερευνητές, για να δημιουργήσουν μια διαδικασία εξέτασης και ταυτοποίησης των σορών.

Οι κάτοικοι της Μπούκα έθαψαν οι ίδιοι τα θύματα κατά την κατάληψη της πόλης από τον ρωσικό στρατό, ο οποίος τελικά αποχώρησε στις 30 Μαρτίου, μετά από σχεδόν ένα μήνα παρουσίας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μπούκα, Ανατόλι Φεντορούκ, συνολικά περισσότερα από 400 πτώματα έχουν ανακαλυφθεί στην πόλη του μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Λίγες μέρες μετά την αναχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου αντίκρισαν 20 πτώματα ανδρών ντυμένων με πολιτικά ρούχα, ο ένας με δεμένα τα χέρια του, και σορούς σκορπισμένους σε έναν δρόμο. Από τότε έχουν ανακαλυφθεί δεκάδες άλλα πτώματα, όπως και πολλά σε ομαδικούς τάφους.

Οι σφαγές στην Μπούκα προκάλεσαν παγκόσμια οργή και καταδίκη και ώθησαν τους συμμάχους του Κιέβου να επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr