Ρωσικά παιχνίδια εντυπώσεων: Ο Πούτιν δεν άκουσε το διάγγελμα Μπάιντεν, λέει ο Πεσκόφ

0
63

Στην τακτική της δημιουργίας εντυπώσεων επιμένει η Μόσχα μία ημέρα μετά την ομοβροντία κυρώσεων στη Ρωσία από τις δυτικές δυνάμεις που πυροδότησε η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμιτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρακολούθησε το χθεσινό διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και πως η Μόσχα θα καθορίσει την αντίδρασή της αφού εξετάσει τις κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσιγκτον, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε τέσσερις κυρώσεις οι οποίες θα αυξηθούν εάν η Ρωσία κλιμακώσει την τις ενέργειές της στην Ουκρανία.

Ειδικότερα οι κυρώσεις αφορούν:

  • Δύο μεγάλα ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, την τράπεζα V.E.B. και την Military Bank. 
  • Τον «οικονομικό αποκλεισμό» της Μόσχας τόσο στην ανάληψη χρημάτων από δυτικές τράπεζες όσο στην ανταλλαγή νομίσματος στις αγορές των ΗΠΑ και της ΕΕ. Επίσης, κυρώσεις θα έχουν και οι ελίτ της Ρωσίας και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς «συμμετέχουν στα διεφθαρμένα παιχνίδια του Κρεμλίνου».
  • Το «πάγωμα» του Nord Stream 2, σε συμφωνία με τη Γερμανία.
  • Την στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα παραμείνουν στην Ουκρανία και θα συνεχίσουν να την εξοπλίζουν στρατιωτικά.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr