Ρωσία: Το Κρεμλίνο συνδέει τις διαπιστεύσεις σε δυτικά ΜΜΕ με τη «συμπεριφορά» τους

0
25

Δημοσιογράφοι από χώρες που η Ρωσία αποκαλεί “εχθρικές” δεν έλαβαν διαπίστευση για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης που είναι σε εξέλιξη

Η Ρωσία θα λαμβάνει υπόψη της τη “συμπεριφορά” δυτικών μέσων ενημέρωσης και τη στάση τους προς τους Ρώσους δημοσιογράφους στο εξωτερικό, όταν θα αποφασίζει αν θα δώσει διαπίστευση στους δημοσιογράφους τους για μεγάλες συναντήσεις που πραγματοποιούνται στη Ρωσία, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Δημοσιογράφοι από χώρες που η Ρωσία αποκαλεί “εχθρικές” δεν έλαβαν διαπίστευση για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης που είναι σε εξέλιξη.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Μόσχα θα επιτρέψει σε Δυτικούς δημοσιογράφους να καλύπτουν φόρουμ στη Ρωσία στο μέλλον, ο Πεσκόφ είπε: “Ας δούμε ποιο θα είναι το καθεστώς, πώς θα συμπεριφερθούν (τα ξένα ΜΜΕ)”.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε πως το θέμα της χορήγησης διαπιστεύσεων θα εξαρτηθεί επίσης από το ποια μεταχείριση έχουν οι Ρώσοι δημοσιογράφοι σε “εχθρικές” χώρες. Η Μόσχα χρησιμοποιεί αυτή την ετικέτα για χώρες που επέβαλαν κυρώσεις εξαιτίας αυτού που η Μόσχα αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρησή της” στην Ουκρανία.

“Όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση προς τους δημοσιογράφους μας σε ξένες –εχθρικές– χώρες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σύμφωνα με το TASS.

“Δεν θα είναι πλέον τα συνηθισμένα. Θα είμαστε έτοιμοι να τους δεχθούμε (τους Δυτικούς δημοσιογράφους), αλλά δεν θα ανεχθούμε τέτοια μεταχείριση για τους δημοσιογράφους μας στο εξωτερικό”, είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr