Ρωσία: Πάνω από 30 Ουκρανοί «εθνικιστές» έχουν φυλακιστεί για εγκλήματα πολέμου

0
25

Ο επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής, ανέφερε ότι τα δικαστήρια που λειτουργούν σε τμήματα που ελέγχονται από τις ρωσικές δυνάμεις εργάζονται σκληρά για να φυλακίσουν ανθρώπους που πολέμησαν στο πλευρό των Ουκρανών κατά των ρωσικών δυνάμεων

Ο επικεφαλής ερευνητής της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι πάνω από 30 Ουκρανοί έχουν καταδικαστεί σε μεγάλες ποινές κάθειρξης σε υπό ρωσική κατοχή περιοχές της Ουκρανίας, κατηγορούμενοι ότι διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα, όπως δολοφονίες αμάχων.

Ο Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής, η αντίστοιχη υπηρεσία του αμερικανικού FBI στη Ρωσία, ανέφερε ότι τα δικαστήρια που λειτουργούν σε τμήματα των περιοχών Λουχάνσκ και Ντονέτσκ που ελέγχονται από τις ρωσικές δυνάμεις εργάζονται σκληρά για να φυλακίσουν ανθρώπους που πολέμησαν στο πλευρό των Ουκρανών κατά των ρωσικών δυνάμεων.

«Μετά την απελευθέρωση της Μαριούπολης και άλλων οικισμών, πολλοί Ουκρανοί εθνικιστές παραδόθηκαν. Κατά τη διάρκεια περαιτέρω εργασιών, αρχίσαμε να εξακριβώνουμε τη ανάμιξή τους σε εγκλήματα κατά της ειρήνης και της ανθρώπινης ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας αμάχων», δήλωσε ο Μπαστρίκιν στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Ο ίδιος δήλωσε ότι 90 ποινικές υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στα δικαστήρια.

«Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, τα δικαστήρια έχουν ήδη καταδικάσει πάνω από 30 κατηγορουμένους, επιβάλλοντάς τους μεγάλες ποινές φυλάκισης και σε ορισμένους ισόβια κάθειρξη», δήλωσε.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε τον περασμένο Απρίλιο ότι η Ρωσία έθεσε υπό τον έλεγχό της τη Μαριούπολη στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως τη χαρακτηρίζει, ύστερα από πολιορκία που σύμφωνα με την Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες χιλιάδες άμαχοι και η πόλη να μετατραπεί σε κατεστραμμένη γη.

Το Reuters δεν μπορούσε να εξακριβώσει ανεξάρτητα τα καταγγελλόμενα εγκλήματα πολέμου στα οποία αναφέρεται ο Μπαστρίκιν.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr