«Ριφιφί» σε τραπεζικές θυρίδες- Ψυχικό: Πώς έγινε η διάρρηξη – Το κουτί που βρέθηκαν τα ίχνη

0
13

Ίχνη από… πούδρα δέρματος, «σκόνη» που προέκυψε από την εξάτμιση ιδρώτα και σωματικού λίπους, εντοπίστηκε στο εσωτερικό του αποθηκευτικού πλαστικού κουτιού, σε μια από τις 4 θυρίδες που παραβιάστηκαν και φαίνεται να ταυτοποιείται με το DNA του 58χρονου φερόμενου δράστη.

Σε άρση απορρήτου θα προχωρήσουν οι αρχές για να δουν τα στίγματα εκπομπής του κινητού του 58χρονου, το επίμαχο χρονικό διάστημα του Αυγούστου, όταν εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκαν οι διαρρήξεις.

Κρυψώνα με κλοπιμαία από τις 4 παραβιασμένες θυρίδες της τράπεζας του Ψυχικού αναζητούν επίσης οι αρχές  που εκτιμούν ότι ο 58χρονος κατηγορούμενος δεν «ξεφορτώθηκε» χρήματα και κυρίως κοσμήματα και αντικείμενα αξίας, για να μην υπάρξουν μάρτυρες που θα τον συνδέσουν με την διάρρηξη.

Συνολικά πέντε φορές φέρεται να είχε μπει ο κατηγορούμενος στον χώρο των θυρίδων του υποκαταστήματος της τράπεζας στο Ψυχικό, όπως έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. Οι δύο επισκέψεις τοποθετούνται χρονικά μέσα στον περασμένο Οκτώβριο, ενώ οι υπόλοιπες τρείς είχαν πραγματοποιηθεί από τις 10 Αυγούστου έως και τα τέλη του ίδιου μήνα, όταν και υπολογίζεται να έχουν παραβιαστεί οι 4 θυρίδες. 

Ο ειδικός πραγματογνώμονας Γιώργος Ραυτογιάννης μαζί με τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, από την προσομοίωση-αναπαράσταση της παραβίασης κλοπής διαπίστωσαν ότι ο δράστης ήταν ένας, και παραβίασε τις 4 θυρίδες με το ίδιο κατσαβίδι και με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία. Μάλιστα κατάφεραν να ανοίξουν την κλειδαριά σε 5 λεπτά.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 58χρονου, κύριοι Αντώνης Βουλγαράκης και Βασίλης Σερεμέτης, υποστηρίζουν πως πρόκειται για μικτό δείγμα DNA, του πελάτη τους, της κατόχου της θυρίδας και τουλάχιστον δύο ακόμη ατόμων. Δίπλα από την συγκεκριμένη θυρίδα είναι το τραπεζάκι που οι κάτοχοι ανοίγουν τις θυρίδες τους. Εκτιμούν πως η κάτοχος της θυρίδας μετέφερε το DNA του πελάτη τους και των άλλων ατόμων, ακουμπώντας το συγκεκριμένο τραπεζάκι. Γι αυτό το λόγο θα υποβάλλουν αίτημα στον Ανακριτή προκειμένου να ορίσουν δικαστικό πραγματογνώμονα γενετιστή, που θα μπορέσει επιστημονικά να επιβεβαιώσει την θέση τους.

Αρνείται τις κατηγορίες ο 58χρονος κατηγορούμενος και αμφισβητεί τα στοιχεία

Ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή απολογείται ο 58χρονος επιχειρηματίας που κατηγορείται για κακουργηματικού βαθμού κλοπές μετρητών και κοσμημάτων από θυρίδες τράπεζας του Ψυχικού.

Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στο ανακριτικό γραφείο λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και σύμφωνα με την υπεράσπιση του, αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται, αμφισβητώντας τα στοιχεία που τον έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 58χρονο αφορούν το κακούργημα των διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση και τα πλημμελήματα της απείθειας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Μέσω δήλωσης των συνηγόρων του, Αντώνη Βουλγαράκη και Βασίλη Σερεμέτη, ο 58χρονος γνωστοποίησε ότι με την απολογία του θα τοποθετηθεί η υπόθεση «στην σωστή της βάση» ενώ διαμαρτυρήθηκε για την διαπόμπευση του ίδιου και της οικογένειας του, ζητώντας να γίνει σεβαστό το τεκμήριο αθωότητας.

Ο κατηγορούμενος έχει υποβάλει απολογητικό υπόμνημα στον δικαστικό λειτουργό, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναπτύσσει τους λόγους από τους οποίους, όπως υποστηρίζει, προκύπτει ότι δεν έχει καμία σχέση με την διάρρηξη των επίμαχων τεσσάρων θυρίδων. Σκοπεύει μάλιστα να ορίσει τεχνικό σύμβουλο προκειμένου να αμφισβητήσει το εύρημα της Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία εντοπίστηκε βιολογικό υλικό του σε μία από τις θυρίδες. Η πλευρά του 58χρονου φέρεται να υποστηρίζει ότι το εν λόγω υλικό, το οποίο αφορά στίγμα ιδρώτα, εντοπίστηκε σε κινητό αντικείμενο και συγκεκριμένα σε ένα πλαστικό κουτί, το οποίο, κατά την υπεράσπιση, δεν υπάρχει ως πειστήριο στη δικογραφία και δεν έχει κατασχεθεί.

Στον ανακριτή βρίσκεται και η σύζυγος του 58χρονου η οποία θα εξεταστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr