Ρέθυμνο: Θύμα διαδικτυακής απάτης 34χρονη που πίστεψε άγνωστο ότι την αγαπά

0
10

Πώς μια 34χρονη εξαπατήθηκε χάνοντας 2.500 ευρώ από το λογαριασμό της,  πιστεύοντας τα λόγια αγάπης ενός αγνώστου

Μια 34χρονη γυναίκα από το Ρέθυμνο έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης και αιτία ήταν ο… έρωτας.

Η γυναίκα γνώρισε σε γνωστή εφαρμογή γνωριμιών στο ίντερνετ έναν άντρα ο οποίος της συστήθηκε ως στρατιωτικός από την Αμερική. Εκείνος άρχισε να της λέει λόγια αγάπης και της είπε πως θέλει να τη γνωρίσει από κοντά. Εκείνη τον πίστεψε και συνέχισε την επικοινωνία μαζί του.

Ο δήθεν στρατιωτικός της ανέφερε ότι εξαιτίας του ότι βρίσκεται σε αποστολή εκτός Αμερικής δεν έχει κανέναν λογαριασμό ενεργό ούτε και καλή πρόσβαση στο ίντερνετ. Παράλληλα, της τόνισε πως για να έρθει στο Ρέθυμνο να την δει και να γνωριστούν, θα πρέπει να τον βοηθήσει με τα χαρτιά του. Μάλιστα, ένας δήθεν συνεργάτης του από την Αμερική θα έστελνε ένα δέμα στο Ρέθυμνο όπου θα περιείχε 65.000 ευρώ μέσα αλλά και τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται για να έρθει νόμιμα στην Ελλάδα.

Με αυτό το πρόσχημα, ζήτησε από τη γυναίκα να μπει σε ένα λινκ μεταφορικής εταιρείας όπου θα πλήρωνε για να παραλάβει το δέμα. Η 34χρονη μπήκε στο λινκ, έβαλε τα στοιχεία της κάρτας της και τους κωδικούς της ενώ πλήρωσε και ένα σημαντικό ποσό. Στη συνέχεια, η ίδια διαπίστωσε πως αυτό το λινκ είχε κλειδώσει ενώ μέσα υπήρχαν όλα τα στοιχεία της.

Τέσσερις μέρες μετά η 34χρονη κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα και να προχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του δήθεν Αμερικανού στρατιωτικού. Μάλιστα, όπως ανέφερε στις αρχές είχε ήδη χάσει 2.500 ευρώ περίπο

Πηγή: skai.gr