Ρεπορτάζ ΣΚΑΪ: Η γυναίκα που κατήγγειλε για παρενόχληση και κακοποίηση τον Αλέξη Γεωργούλη

0
33

Η γυναίκα φέρεται να είχε σχέσεις με τον κ. Γεωργούλη – Τι δήλωσε νωρίτερα ο ίδιος 

Στην αρμόδια Επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταβιβάζεται το αίτημα των βελγικών αρχών για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη το οποίο ανακοίνωσε νωρίτερα ότι παρέλαβε η πρόεδρος του σώματος Ρομπέρτα Μέτσολα

Η Επιτροπή θα ψηφίσει επ’ αυτού σε μια ή δυο εβδομάδες προκειμένου το αίτημα να επιστρέψει στην Ολομέλεια και να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του. 

Η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά έδειξε στον κ. Γεωργούλη την πόρτα της εξόδου μετά την είδηση. 

Ποια είναι η γυναίκα που κατήγγειλε για παρενόχληση  τον Αλέξη Γεωργούλη

Πρόκειται για καταγγελία που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις πληροφορίες της ανταποκρίτριας του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες Έφης Κουτσοκώστα, αφορά και υπόθεση κακοποίησης, δηλαδή και ξυλοδαρμό που φέρεται να έχει συμβεί πριν από τρία χρόνια. Η γυναίκα που έκανε την καταγγελία πρόσκειται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, και εργαζόταν πριν από κάποια χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ εργάζεται σήμερα στους θεσμούς. 

Η γυναίκα φέρεται να είχε εκείνη την περίοδο σχέσεις με τον κ. Γεωργούλη. Οι πληροφορίες αυτές μένει να επιβεβαιωθούν, ωστόσο δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

“Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που ειχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πληρως η σχετική υπόθεση”.

Η ανακοίνωση της Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

“Ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση”.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Γεωργούλη

«Άιτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής μου ασυλίας και παραίτησης από την Ευρω ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

»Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

»Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

»Με εκτίμηση
Αλέξης Γεωργούλης»

Η ανακοίνωση της ΝΔ 

Ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη θέτει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της. 

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του. Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά;» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ. 

«Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;» προσθέτει.  

«Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει το κυβερνών κόμμα. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr