Πύρρος Δήμας στον ΣΚΑΪ για Ελλάδα: Είμαι σε χώρα που αποδείχθηκε ότι έχει κράτος 

0
88

Ο “χρυσός Ολυμπιονίκης” Πύρρος Δήμας σήμερα πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Ελλάδος, αλλά και προπονητής στην αμερικανική εθνική ομάδα άρσης βαρών, με βάση το Σικάγο, εγκλωβίστηκε στην Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού και αντιπαρέβαλε στον ΣΚΑΪ την εμπειρία του στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα.

“Είμαι καλά, είμαι σε μια χώρα που αποδείχθηκε ότι έχει κράτος και λειτούργησε γρήγορα στην πανδημία σε αυτή την τρελή στιγμή που ζούμε όλοι” επισήμανε για την Ελλάδα. 

“Έφυγα από τις ΗΠΑ στις 10 Μαρτίου λέγαμε ότι είναι μια ίωση ότι θα το περάσουμε. Οι μεγάλοι ηγέτες πήραν στο λαιμό τους πολύ λαό δυστυχώς” ανέφερε. 

“Ευτυχώς η τεχνολογία μας βοηθάει οι ΗΠΑ είναι πολύ μεγάλη χώρα για να παρακολουθεις όλους τους αθλητές και τις εθνικές ομάδες και έχουμε συνδέσεις καθημερινά μεσώ διαδικτύου” εξήγησε. 

“Όλοι είναι θορυβημένοι” είπε για τους συγγενείς και τους αθλητές του. “Ευτυχώς που υπάρχει εδώ συνεχής ενημέρωση, εκεί δεν ασχολούνται τόσο πολύ με το κομμάτι αυτό, μόνο τις ώρες που έχουν τις ειδήσεις λένε αυτά που έχουν να πούνε και σταματά η ενημέρωση. Αυτό είναι κακό” τόνισε.

Στο Σικάγο, πρόσθεσε ο Πύρρος Δήμας, προχθές είχε καλή μέρα, και βγήκαν όλοι στους δρόμους χθες ευτυχώς περίμεναν χιονοθύελλα και κλείστηκαν μέσα. 

Για το Σικάγο είπε ότι “είναι στο χέρι των πολιτών αν θα μετακινούνται, τα καταστήματα είναι ανοιχτά, αλλά τα σχολεία είναι κλειστά και γίνονται τα μαθήματα on line”. 

”Είναι σαν ταινία, δεν μπορώ να το πιστέψω όταν βλέπω τα νούμερα. Βλέποντας πως θάβανε τους νεκρούς στη Νέα Υόρκη είναι τραγικό πρέπει να προστατέψει ο ένας τον άλλο να μένουμε σπίτι έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας, να είμαστε πολίτες, όχι ιδιώτες, να κοιτάμε το συνολικό καλό” υπογράμμισε. 

Χαρακτήρισε δε ως ανέκδοτο αυτό που είπε ο πρόεδρος Τραμπ ότι ανυπομονεί να γυρίσουν οι οπαδοί στο γήπεδο. 

Παράλληλα, ο κ. Δήμας ανέφερε ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης συγκρότησε επιτροπή όπου όλοι οι αθλητικοί παράγοντες δίνουν αίμα, ο Γκάλης τη στολή του ο Ζαμπίδης τα γάντια του για να συγκεντρωθούν χρήματα. Όλο αυτό θα μας φέρει πιο κοντά και η επόμενη μέρα θα μας ενώσει. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr