Πυρά Γαλλίας στο ΝΑΤΟ: Μη στρουθοκαμηλίζουμε με την συμπεριφορά της Τουρκίας

0
94

Αυστηρό γαλλικό μήνυμα στο ΝΑΤΟ, καθώς όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αξιωματούχο του γαλλικού υπουργείου Άμυνας, η Γαλλία κάλεσε τη Συμμαχία “να μην θάβει το κεφάλι στην άμμο” αναφορικά με την συμπεριφορά της Τουρκίας προς τους συμμάχους.

Παράλληλα, η Γαλλία έκανε λόγο για παρενόχληση γαλλικού πολεμικού πλοίου που συμμετείχε σε αποστολή του ΝΑΤΟ, την οποία πάντως αρνείται η τουρκική πλευρά αφού ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

“Έχουμε βιώσει περίπλοκες καταστάσεις στη Συμμαχία, αλλά δεν μπορούμε να στρουθοκάμηλίζουμε προσποιούμενοι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ. Πρέπει να το δούμε, να το πούμε και να το αντιμετωπίσουμε” τόνισε ο αξιωματούχος σε δηλώσεις του ενόψει της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, σχολιάζοντας τον ρόλο της Τουρκίας αναφορικά με την Λιβύη.

Ο Γάλλος αξιωματούχος μάλιστα χαρακτήρισε την τουρκική στάση απαράδεκτη.

Παράλληλα υπογράμμισε πως ήρθε η ώρα το ΝΑΤΟ να κάνει μια ειλικρινή συζήτηση για την Τουρκία και τη συμπεριφορά της – όχι μόνο στη Λιβύη, αλλά και σε άλλα θέματα όπως το ότι επιδιώκει να αγοράσει ρωσικά αμυντικά συστήματα S-400 και να μπλοκάρει τον αμυντικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ για τη Βαλτική και η Πολωνία.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία, η οποία υποστηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στην Τρίπολη, διασφάλισε τη θέση της στη Λιβύη μετέχοντας στις πολεμικές επιχειρήσεις στο πλευρό των δυνάμεων του πρωθυπουργού Σάρατζ εναντίον του στρατού του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ.

Πηγή: Reuters

Πηγή: skai.gr