Ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά της οικογένειας του σοκαριστικού τροχαίου στην Ιόνια Οδό

0
238

Όπως επισημαίνει το Υπουργείο Υγείας, μετά το σοκαριστικό τροχαίο της Ιονίας Οδού, στο πλευρό των δύο παιδιών προσέτρεξαν παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη, μεταξύ άλλων, κλιμάκιο με ψυχίατρο, παιδοψυχίατρο και δυο ψυχολόγους 

Στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να παρασχεθεί άμεσα η απαραίτητη ψυχολογική υποστηρίξη στα δύο παιδιά ηλικίας 26 και 10 ετών που έγιναν μάρτυρες του θανάτου των γονιών τους στο σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα στην Ιόνια Οδό, προχώρησε το Υπουργείο Υγείας, όπως επεσήμανε σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει το Υπουργείο Υγείας, από τις 11 το πρωί της ιδίας ημέρας είναι διπλά στα παιδιά της οικογένειας, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη και βοήθεια, κλιμάκιο με ψυχίατρο, παιδοψυχίατρο και δυο ψυχολόγους από το Πανεπιστήμιο Ιωάννινων όπως και ο Καθηγητής Ψυχιατρικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων.

“Βρισκόμαστε διπλά στα δυο παιδιά σε αυτή την δύσκολη στιγμή στην ζωή τους και θα τους προσφέρουμε βοήθεια με όποιο τρόπο την χρειαστούν.Κάθε δράση και ενέργεια μας είναι επικεντρωμένη στην προστασία και διαφύλαξη της σωματικής και ψυχικής υγείας των συμπολιτών μας, σε κάθε σημείο της χώρας μας, με κάθε δυνατό μέσο” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

To χρονικό της τραγωδίας

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί στα διόδια της Ιόνιας Οδού στο ύψος του Τερόβου στο ρεύμα προς Ιωάννινα. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ζευγάρι με τα δύο παιδιά τους σταμάτησαν με το ΙΧ τους στη ΛΕΑ για να εξετάσουν πρόβλημα στο αυτοκίνητο.

Άλλο διερχόμενο όχημα όμως φαίνεται πως δεν τους είδε, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με το σταματημένο αυτοκίνητο και να τραυματίσει σοβαρά και τους δύο. 

Οι προσπάθειες των διασωστών ήταν μεγάλες ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ιωαννίνων ο άνδρας κατέληξε επιτόπου και η γυναίκα κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Τραγική λεπτομέρεια ότι όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια του 10χρονου γιου τους και της 25χρονης κόρης τους.

Μεγάλη ουρά οχημάτων έχει σχηματιστεί στο σημείο καθώς ο δρόμος έκλεισε.

Διενεργείται έρευνα από την Τροχαία.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr