Προβάδισμα 16 μονάδων υπέρ Μπάιντερ έναντι του Τραμπ δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις

0
183

Διευρύνεται η ψαλίδα ανάμεσα σε Μπάιντεν και Τραμπ καθώς σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που μεταδίδει το CNN o υποψήφιος των Δημοκρατικών φαίνεται να έχει προβάδισμα  προβάδισμα 16 μονάδων έναντι του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου.

Με τις αμερτικανικές εκλογές να είναι μόλις ένα μήνα μακριά, ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν προηγείται του Ρεπουμπλικανού σημερινού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις εθνικές δημοσκοπήσεις παρότι οι δημοσκοπήσεις εκείνες που αφορούν τις πολιτείες-κλειδιά εμφανίζουν μικρότερη διαφορά μεταξύ των δύο.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένως καταφερθεί εναντίον της επιστολικής ψήφου διατυπώνοντας ανυπόστατες κατηγορίες ότι αυτός ο τρόπος οδηγεί σε εκλογική νοθεία.

Οι ειδικοί όμως λένε ότι η νοθεία είναι σπάνια.

Μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε σε εθνικό επίπεδο την περασμένη εβδομάδα διαπίστωσε ότι το 5% των Δημοκρατικών σε όλη τη χώρα απάντησε ότι έχει ήδη ψηφίσει σε σχέση με το 2% των Ρεπουμπλικανών.

Σχεδόν το 58% των Δημοκρατικών σχεδιάζει να ψηφίσει πρόωρα σε σχέση με το 40% των Ρεπουμπλικανών.

Ο ΜακΝτόναλντ εξηγεί ότι η πρόωρη ψηφοφορία συνήθως ξεκινάει δυναμικά, στη συνέχεια μειώνεται και επανέρχεται δυναμικά λίγο πριν από την ημέρα των εκλογών. Αλλά σε κάποιες πολιτείες, το ποσοστό των ψηφισάντων έχει ήδη καταγράψει υψηλό ρεκόρ, ένα μήνα πριν.

Πηγή: CNN

Πηγή: skai.gr