Πρώτος θάνατος από την παραλλαγή Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο

0
23

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Τον πρώτο θάνατο φορέα της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Επισκεπτόμενος εμβολιαστικό κέντρο στο δυτικό Λονδίνο το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Τζόνσον είπε: «Δυστυχώς ναι, η Όμικρον παράγει νοσηλείες και δυστυχώς τουλάχιστον ένας ασθενής έχει επιβεβαιωθεί πως πέθανε από την Όμικρον».

«Επομένως νομίζω ότι η ιδέα πως με κάποιον τρόπο πρόκειται για ηπιότερη εκδοχή αυτού του ιού, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να παραμερίσουμε και απλά να αναγνωρίσουμε τον μεγάλο ρυθμό με τον οποίο επιταχύνεται (η διασπορά) μεταξύ του πληθυσμού. Άρα το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε όλοι τις ενισχυτικές δόσεις», συμπλήρωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Νωρίτερα ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ είχε πει πως υπάρχουν «περίπου δέκα» νοσηλευόμενοι φορείς της Όμικρον στην Αγγλία.

Όπως ανακοινώθηκε, αργότερα το απόγευμα ο κ. Τζάβιντ θα ενημερώσει τη Βουλή των Κοινοτήτων για όλα τα νεότερα στοιχεία αναφορικά με την Όμικρον.

Ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε επίσης ότι το 40% των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Λονδίνο είναι της παραλλαγής Όμικρον και όπως είπε έως αύριο η Όμικρον θα είναι πλέον η κυρίαρχη παραλλαγή στην πρωτεύουσα.

Εξάλλου, ο κ. Τζόνσον απέφυγε τρεις φορές να αποκλείσει την πιθανότητα αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων για τη συγκράτηση διασποράς της Όμικρον πριν από τα Χριστούγεννα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr