Πρώτη Ανακρίτρια αρμόδια για υποθέσεις ευρωπαϊκού οικονομικού ενδιαφέροντος η πρωτοδίκης Χριστίνα Σαλάππα

0
18

Πρώτη Ανακρίτρια αρμόδια για υποθέσεις ευρωπαϊκού οικονομικού ενδιαφέροντος ορίστηκε με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Πρωτοδικείου της Αθήνας, η πρωτοδίκης Χριστίνα Σαλάππα.
 
Η δικαστική λειτουργός , η οποία υπηρετεί και αυτό το χρονικό διάστημα ως τακτική ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, προτάθηκε για τη θέση της ανακρίτριας ευρωπαϊκών υποθέσεων (σύμφωνα με το Νόμο 4786/ 2021 και τον Κανονισμό της Ε.Ε 2017/1939), από την προϊσταμένη του Ποινικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, Πρόεδρο Πρωτοδικών Γεωργία Σταμάτη και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τους συναδέλφους της.
 
Η κ. Σαλάππα, έχει  πολυετή εμπειρία στο χειρισμό των ποινικών υποθέσεων. Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει ως ανακρίτρια σε περιφερειακά Πρωτοδικεία, ενώ αργότερα με απόφαση του τότε προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Σπύρου Γεωργουλέα ορίστηκε επίκουρη ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς με τακτικό ανακριτή τον  σημερινό εφέτη Αθηνών Κώστα Σαργιώτη, περίοδο , κατά την οποία χειρίστηκε σειρά ποινικών  υποθέσεων με οικονομικό αντικείμενο, κάποιες εξ αυτών και με διεθνείς προεκτάσεις. Η νέα «Ευρωπαία Ανακρίτρια» έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο και μιλά τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά).  
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr