«Προσφορά ζωής»: Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά δωρεά οργάνων

0
26

Μετά από επιθυμία των συγγενών του δότη, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δωρεάς οργάνων

Πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 11 Αυγούστου η πρώτη Δωρεά Οργάνων στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, με τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας από τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Μετά από επιθυμία των συγγενών του δότη, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δωρεάς οργάνων, όπου από την αφαίρεση οργάνων ελήφθησαν από εγκεφαλικά νεκρό ασθενή που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ οφθαλμοί και νεφροί πλήρως λειτουργικοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διοικητή και Προέδρου Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, Ευάγγελου Χατζημαργαρίτη:

«η ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, ανθρωπισμού, πολιτισμού και αλτρουισμού, καθώς και την βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης. Εκείνο που προηγείται όμως της μεταμόσχευσης είναι το ανθρώπινο μεγαλείο, καθώς την ώρα της μεγαλύτερης οδύνης για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, κάποιος, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και την γενναιοδωρία, αποφασίζει να υπερβεί τον πόνο και να γεφυρώσει την ζωή με τον θάνατο.Η διοίκηση του Γ.Ν. Χαλκίδας, ευχαριστεί και συγχαίρει όλο το προσωπικό που συνέβαλε στην επιτυχή έκβαση της πρώτης δωρεάς οργάνων στο Νοσοκομείο μας, δηλώνουμε περήφανοι και συγκινημένοι. Ιδιαίτερα όμως εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες στους οικείους του δότη, τους πραγματικούς πρωταγωνιστές και ήρωες, που συνειδητοποίησαν ότι η Ζωή, μετά τον Θάνατο, μπορεί να ξαναδώσει Ζωή».

Πηγή: evima.gr

Πηγή: skai.gr