Προσέγγιση Ελλάδας – Ισραήλ για Τουρκία – Νέα συνάντηση υπουργού με τον ισραηλινό πρέσβη

0
52

Ευκρινής είναι τις τελευταίες ώρες η προσέγγιση, αλλά και συναντίληψη Αθήνας – Ισραήλ, όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα. Μετά τη συνάντηση του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι με τον Νίκο Δένδια, έγινε γνωστό ότι ο κ. Αμράνι συναντήθηκε και με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.
 
Οι κ. Παναγιωτόπουλος και Αρμάνι συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις καθώς και τις προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις κλιμακούμενες, αποσταθεροποιητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας. Ο ισραηλινός πρέσβης ανεφέρθη στην ανακοίνωση της Ισραηλινής Κυβερνήσεως, με την οποία εκφράζεται η πλήρης υποστήριξη του Ισραήλ στην Ελλάδα, τόσο στις θαλάσσιες ζώνες της, όσο και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της.

Την πλήρη στήριξή του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της, εξέφρασε νωρίτερα με ανακοίνωσή του το Ισραήλ.

«Το Ισραήλ παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο», σημειώνει η ισραηλινή κυβέρνηση, σε ανακοίνωσή της, που δημοσιεύει η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα. Περαιτέρω, η ισραηλινή κυβέρνηση διαμηνύει ότι «το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της».

Σημειώνεται ότι ακόμα και ο γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Γιάιρ Νετανιάχου, στήριξε την Ελλάδα μέσω Twitter.  

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr