Προς νέο άβατο στην Αθήνα; Βανδάλισαν τις προτομές των Ηρώων του ’21 στο Πεδίον του Άρεως

0
212

Με συνθήματα όπως «προδότες», «λήθη» και «μύθοι», άγνωστοι βανδάλισαν τις προτομές των Ηρώων του 1821 στο Πεδίον του Άρεως. Το θλιβερό θέαμα αντίκρισαν οι πρωινοί περιπατητές του Πάρκου και έρχεται να προστεθεί σε σειρά βανδαλισμών που δείχνουν ότι το Πεδίον του Άρεως έχει μπει στο στόχαστρο ατόμων που επιδιώκουν τη νέα απαξίωση του μεγαλύτερου χώρου πρασίνου της Αθήνας. 

Πρόσφατα καταστράφηκαν δεκάδες κολωνάκια φωτισμού στον «Ροδώνα» του Πεδίου του Άρεως, ενώ καθημερινά, όπως λένε οι κάτοικοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με σκηνές εκπόρνευσης νεαρών αλλοδαπών και «κυρίων» στις πιο σκοτεινές διαδρομές. 

Μέτρα προφύλαξης κατά του κορωνοϊού δεν τηρούνται στο Πεδίο του Άρεως, καθώς κάθε απόγευμα πραγματοποιείται κορωνοπάρτι με μουσικές και ποτά στο πλάτωμα του Άλσους. Για σήμερα Σάββατο το μεσημέρι μάλιστα, έχει ανακοινωθεί η διεξαγωγή φεστιβάλ «αναρχικών φεμινιστριών και ΛΟΑΤΚΙ» ενάντια στην «πατριαρχία» στον ίδιο χώρο. 

Οι κάτοικοι κατηγορούν τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία υπάγεται το Πεδίον του Άρεως, επειδή, όπως λένε, έχει αφήσει τον χώρο χωρίς ουσιαστική φύλαξη εδώ και έναν χρόνο, λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων στην προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού. Ούτε όμως η Αστυνομία κάνει πλέον περιπολίες στο Πεδίο του Άρεως, δημιουργώντας τις συνθήκες ενός νέου «άβατου» στο κέντρο της Αθήνας. 
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr