Προς κάθε κατεύθυνση η έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

0
154

Της Ιωάννας Μάνδρου

Ερευνα προς κάθε κατεύθυνση για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι, όχι μόνον στο στάδιο της έκδοσης των πιστοποιητικών αλλά και σε εκείνους που τα χρησιμοποίησαν.

Η παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών στην οποία υπάγεται η εισαγγελία της Καρδίτσας, η οποία ήδη έχει κινητοποιηθεί και παρέμβει, αναβαθμίζει την έρευνα και της προσδίδει νέα διάσταση, καθώς ο μεγάλος αριθμός των πιστοποιητικών που έχουν εκδοθεί και γεωγραφικό εύρος στο οποίο φέρεται να κινούνται οι πολίτες που τις χρησιμοποίησαν, εκτιμώνται από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Δασκαλόπουλο, ως ενδεικτικά μιας εξαιρετικά σοβαρής υπόθεσης.

Πάντως, οι εισαγγελικές αρχές που διερευνούν το όλο θέμα ξεκινούν την αναζήτηση υπευθύνων για αδικήματα πολύ βαριά, όπως κακουργήματα που σχετίζονται με την εξάπλωση της νόσου  covid-19 καθώς και άλλα – πάλι κακουργήματα- όπως η σύνταξη ψευδών βεβαιώσεων.

Η εισαγγελική έρευνα κινείται ήδη με γρήγορους ρυθμούς προκειμένου να αποκαλυφθεί τί ακριβώς συνέβη, ποιοί ευθύνονται και τί συνέπειες προκάλεσε η μαζική έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού για την πανδημία σε άτομα που δεν είχαν πραγματικά εμβολιαστεί.

Πηγή: skai.gr