Προκλητική η Τουρκία επιμένει σε αποστρατιωτικοποίηση νησιών – Ακάρ: «Δεν απειλείται η Ελλάδα»

0
337

Παρά την προκλητική και παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ισχυρίστηκε προκλητικά ότι δεν υπάρχει καμία απειλή για την Ελλάδα και επικαλέστηκε τη συνθήκη της Λωζάνης.

«Υπάρχουν νησιά που έχουν καθοριστεί με αυτή τη συνθήκη της Λωζάνης. Έχουμε συμφωνήσει με την απέναντι πλευρά και έχουμε πει αυτά και αυτά τα νησιά δεν μπορούν να εξοπλιστούν, θα έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Και αυτό το επιβεβαιώσαμε και το 1947. Τώρα αυτά τα εξοπλίζουν. Λένε ‘’υπάρχει απειλή’’.  Δεν τίθεται θέμα απειλής. Δεν υπάρχει καμιά επιθετική στάση της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Τούρκος υπουργός.

Χατζηβασιλείου: Τους «τσούζει» η ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Τάκης Χατζηβασιλείου, διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ, σχολίασε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ότι ο Ακάρ προφανώς εκνευρίστηκε από την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας με τα γαλλικά ραφάλ.

«Ενοχλούνται οι Τούρκοι. Τους ‘’τσούζει’’ το γεγονός ότι η Ελλάδα προχωρά σε μια αναβάθμιση στην Πολεμική Αεροπορία και πάμε στην επόμενη εποχή», τόνισε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Επιστολή της Αθήνας στον ΟΗΕ που καταρρίπτει τους τουρκικούς ισχυρισμούς

Τις μονομερείς αιτιάσεις της Τουρκίας περί καθεστώτος στρατικοποίησης νησιών απορρίπτει στο σύνολό τους η Αθήνα, μέσω επιστολής της Ελληνίδας Μονίμου Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ προς τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες.

Στην επιστολή, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι τουρκικές αιτιάσεις χαρακτηρίζονται παντελώς αβάσιμες, αστήρικτες, νομικά και ιστορικά λανθασμένες και ως εκ τούτου απορρίπτονται στο σύνολό τους.

Με την επιστολή της Ελληνίδας Μονίμου Αντιπροσώπου, αποδομείται η τουρκική επιχειρηματολογία, και παράλληλα υπογραμμίζεται αναλυτικά η τουρκική παράνομη και προκλητική συμπεριφορά στην ευρύτερη περιοχή, αρχής γενομένης από το casus belli.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr