Πούτιν: Επιδείνωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία- Πυρά κατά Κιέβου και Δύσης

0
277

Για επιδείνωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία έκανε λόγο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου στο Κρεμλίνο, σύμφωνα με το BBC. 

Μάλιστα κατηγόρησε την Ουκρανία για «μαζική και συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «διάκριση του ρωσόφωνου πληθυσμού», ενώ προέτρεψε τις αρχές στο Κίεβο να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τους αυτονομιστές ηγέτες.

Σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση, ο Ρώσος πρόεδρος είπε στους δημοσιογράφους ότι ήταν πρόθυμος να συζητήσει μαζί τους για την κρίση στην Ουκρανία, ωστόσο οι Δυτικοί ηγέτες αγνόησαν τις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια . Προειδοποίησε δε ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει νομικά δεσμευτική δέσμευση ότι το ΝΑΤΟ θα σταματήσει την επέκτασή του προς τα ανατολικά.

Επιπλέον, αγνόησε το ενδεχόμενο των κυρώσεων από τη Δύση τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα βρίσκουν πάντα ένα πρόσχημα για να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία

Η παρέμβαση αυτή του Πούτιν έρχεται μετά τις καταγγελίες των ΗΠΑ ότι η Μόσχα έχει συγκεντρώνει περίπου 190.000 στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr