Πού κινείται ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» – Σε ποιές περιοχές θα βρέξει πολύ

0
40

Την Παρασκευη 18/9 βρίσκεται στην βορειοδυτική Πελοπόννησο και στροβιλίζεται και έχει αρχίσει και κλείνει και το μάτι σιγά σιγά ενώ το Σάββατο έρχεται στο Ιόνιο και την Κυριακή φεύγει ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» σύμφωνα με την μετεωρολόγο του ΣΚΑΙ, Χριστίνα Σούζη.

Ειδικότερα την Παρασκευή θα υπάρχουν ισχυρές βροχές κατά διαστήματα στα νησιά του Ιονίου, Αιτωλοακαρνανία, ΒΔ. Πελοπόννησο, όπως επίσης και στην κεντρική Στερεά Ελλάδα όπου βρέχει από το ύψος της Θεσσαλίας και κάτω. Στην Αττική δεν έχει αρχίσει ακόμη να βρέχει  και αν βρέξει πιθανότατα να γίνει την νύχτα.

Τις επόμενες ώρες και μέχρι το πρωί του Σαββάτου θέλει προσοχή η Κεντρική Στερεά και ίσως λίγο η Νότια Θεσσαλία. Η Εύβοια δεν φαίνεται να είναι στα πλημμυρικά φαινόμενα.

Γενικότερα μέχρι το πρωί του Σαββάτου θα έχουν εξασθενήσει τα πλημμυρικά φαινόμενα και στην συνέχεια αρχίζει να κινείται νοτιότερα και να εξασθενεί. Το βράδυ του Σαββάτου οι βροχές θα έχουν περιοριστεί στις Κυκλάδες και την Κρήτη και θα σταματήσουν προς το βράδυ τις Κυριακής.

Δείτε αναλυτικότερα τον καιρό στο skaikairos.gr

Δείτε LIVE την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα ΙΑΝΟΥ

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr