ΠΟΥ: 413 νεκροί και 3.551 τραυματίες από τις εχθροπαξίες στο Σουδάν

0
51

Χθες ο ΠΟΥ είχε κάνει λόγο για 330 νεκρούς και σχεδόν 3.200 τραυματίες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι από την έναρξη των εχθροπραξιών στο Σουδάν πριν από έξι ημέρες ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 413 και αυτός των τραυματιών σε 3.551.

Χθες ο ΠΟΥ είχε κάνει λόγο για 330 νεκρούς και σχεδόν 3.200 τραυματίες.

Εκρήξεις και πυρά συγκλόνισαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες την πρωτεύουσα του Σουδάν, το Χαρτούμ, πρώτη ημέρα της γιορτής Έιντ αλ Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, παρά τις ελπίδες του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός.

Οι πέντε εκατομμύρια κάτοικοι του Χαρτούμ ξύπνησαν σήμερα για έβδομη ημέρα υπό τον ήχο των αεροπορικών επιδρομών, των εκρήξεων και των συγκρούσεων.

Οι μάχες επικεντρώνονται στο Χαρτούμ και το Νταρφούρ.

Στην πρωτεύουσα, όπου οι κάτοικοι ζουν πλέον χωρίς τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, πολλές οικογένειες προσπαθούν να φύγουν, περνώντας από σημεία ελέγχου των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης και του τακτικού στρατού, ενώ πτώματα κείτονται στην άκρη των δρόμων.

10.000 με 20.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, έχουν περάσει στο γειτονικό Τσαντ την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές ανακοινώνουν τακτικά νίκες και εξαπολύουν κατηγορίες εναντίον των αντιπάλων τους, ισχυρισμοί που είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr