Πώς η 31χρονη Χίκς – σύμβουλος Τραμπ – έγινε η νεότερη διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου

0
45

Η Χόουπ Χικς, σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα το ζέυγος Τραμπ να τεθεί σε καραντίνα και στην συνέχεια να ανακοινωθεί πως είναι θετικό στον κορωνοιο.

«Η Hope Hicks η οποία εργάζεται πολύ σκληρά, χωρίς να παίρνει ούτε μια ανάσα, βρέθηκε θετική στον Covid-19. Τρομερό! Η Πρώτη Κυρία και εγώ περιμένουμε τα αποτελέσματα του τεστ. Στο μεταξύ θα παραμείνουμε σε καραντίνα!», είχε γράψει στο λογαριασμό του στο Twitter o πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πρόκειται για την διευθύντρια επικοινωνιών του Λευκού Οίκου Χόουπ Χικς, μια από τους πιο στενούς συμβούλους του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Χόουπ Χιξ  βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου των ΗΠΑ από το 2016. Υπήρξε η νεότερη διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου ενώ πριν τη συμμετοχή της στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε καμία πολιτική εμπειρία.

H Χίκς τώρα είναι 31 ετών. Γεννήθηκε το 1989 στο Greenwich μία πόλη 60.000 κατοίκων στα νότια του Κονέκτικατ. 

Κατά το παρελθόν υπήρξε μοντέλο καθώς και ηθοποιός μέχρι να αποκτήσει το πτυχίο της Αγγλίας στο Πανεπιστήμιο Southern Methodist.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο τιμόνι της διεύθυνσης επικοινωνίας του Λευκού Οίκου βρέθηκε στο στόχαστρο σε δύο περιπτώσεις. Η μία αφορούσε την υπόθεση με τη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016, ενώ η δεύτερη σχετιζόταν με την απάντηση που έδωσε ο Λευκός Οίκος στην υπόθεση για τις καταγγελίες κατάχρησης κατά του γραμματέα προσωπικού Rob Porter.

Η παραίτηση από τον Λευκό Οίκο

Στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2018 η Hope Hicks παραιτήθηκε από τη θέση της μία μέρα μετά την κατάθεσή της στο Κογκρέσο με φόντο όλα όσα συμβαίνουν εντός του Λευκού Οίκου. Μάλιστα όπως είχε τονίσει είχε πει περιστασιακά ψέματα για τον Ντόναλντ Τραμπ, εκτός από την υπόθεση με τις σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ. Για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε αναφέρει πως έλεγε αλήθεια.

Ωστόσο αυτά που είπε δεν στάθηκαν ικανά να την κρατήσουν στη θέση της. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στην επαγγελματική της καριέρα. Επόμενος σταθμός ο κολοσσός 21st Century Fox. Ανέλαβε χρέη εκτελεστικού αντιπροέδρου αλλά και διευθύνων σύμβουλος επικοινωνιών. Όμως πριν λίγο διάστημα επανήλθε στον Λευκό Οίκο. Αυτή τη φορά ως σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο δεν θα έδινε αναφορές σε εκείνον αλλά στον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ (σύζυγο της Ιβάνκα Τραμπ). 

Η Χικς είχε εκπαιδευτεί στην Hlitzik Strategies, την ισχυρή εταιρεία δημοσίων σχέσεων που εκπροσωπεί πελάτες του Χόλιγουντ και στελέχη εταιρειών και εργαζόταν για τις γραμμές πολυτέλειας της κόρης του Ivanka και για την επωνυμία Trump real estate πριν ο Τραμπ την φέρει στο Λευκό Οίκο όπου μετακόμισε από ένα διαμέρισμα που μοιραζόταν με την αδερφή της στο Greenwich, πάνω από το καταδυτικό μπαρ όπου ο πατέρας της είχε την πρώτη του μπύρα στα 18.

Ο Τραμπ την κάλεσε στο γραφείο του στις αρχές του 2015 και της ζήτησε να συμμετάσχει στην εκστρατεία του.

“Ο κ. Τραμπ την κάθισε και της είπε: «Αυτή είναι η νέα σου δουλειά», »είπε η μητέρα της, Caye Cavender Hicks. «Ήταν σοκαριστικό».

Πηγές: businessinsider, the new york times

Πηγή: skai.gr