Πώς γίνεται η επιστροφή στις 120 δόσεις – Νέο σχήμα για συνεπείς οφειλέτες

0
13

Η αναβίωση των 120 δόσεων πραγματοποιείται με όλα τα σχετικά ευεργετήματα (ασφαλιστική ενημερότητα).

Αναβίωση παλαιών ρυθμίσεων και επιβράβευση των συνεπών οφειλετών ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στην εξειδίκευση των μέτρων στήριξης που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι για όσους έχουν απολέσει ρυθμίσεις χρεών σε 72 ή 120 δόσεις ή αυτές έγιναν μη εξυπηρετούμενες έως την 1η Φεβρουαρίου 2023 δίνεται η δυνατότητα αναβίωσης καταβάλλοντας δυο μηνιαίες δόσεις έως 31 Ιουλίου 2023 την τρέχουσα και μια επιπλέον που θα αποσβέσει παλιές υποχρεώσεις με σειρά παλαιότητας.

Επίσης, ποσά που είναι υπέρ είσπραξη αποσβένουν παλαιότερες δόσεις με σειρά παλαιότητας.

Οι δόσεις που χάθηκαν μεταφέρονται έντοκα στο τέλος της ρύθμισης.

Η αναβίωση πραγματοποιείται με όλα τα σχετικά ευεργετήματα (ασφαλιστική ενημερότητα).

Για όλους εκείνους τους φορολογούμενους που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους ή/και είχαν ρυθμισμένες οφειλές υποχρεώσεις την 1η Νοεμβρίου του 2021 και συνέχισαν να τις εξυπηρετούν αλλά δημιούργησαν νέες οφειλές δημιουργείται ένα νέο σχήμα.

Οφειλές που έγιναν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Νοεμβρίου του 2021 και έως την 1η Φεβρουαρίου του 2023 μπορούν να ρυθμιστούν είτε σε 36 δόσεις με το επιτόκιο που ισχύει στις 12 δόσεις ή σε 72 δόσεις με το επιτόκιο που ισχύει στις 24 δόσεις.

Μπορούν να ενταχθούν και οφειλές που είναι ενταγμένες σε εξυπηρετούμενες πάγιες ρυθμίσεις εφόσον αυτές περιλαμβάνουν νέες οφειλές (από 1η Νοεμβρίου του 2021).

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr