Πώς αποτιμάται το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον

0
67

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τα αποτελέσματα της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ, στη διάρκεια της οποίας είχε συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ενώ χθες το απόγευμα μίλησε στο αμερικανικό Κογκρέσο καταχειροκροτούμενος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το ταξίδι του πρωθυπουργού κρίνεται απολύτως επιτυχημένο, επειδή:

1. Η Ελλάδα επέστρεψε δυναμικά στο παγκόσμιο και περιφερειακό γίγνεσθαι, ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μια χώρα πόλος σταθερότητας, δικαίου, ασφάλειας και ανάπτυξης.

2. Η χώρα κρατάει τα κλειδιά της ειρήνης και της ενεργειακής σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

3. Η κληρονομιά της χώρας, σε αξίες και αρχές, αναγνωρίζεται ως η πηγή του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού. Η Ελλάδα είναι ο ηθικός θεματοφύλακας της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

4. Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, πέρα από ιστορική φιλία, σήμερα έχουν αμοιβαία συμφέροντα και κοινές καταστατικές αρχές.

5. Η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια δυναμώνει με την πρόοδο που εξασφαλίζει η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της και του ανθρώπινου δυναμικού της, χάρη στο σχέδιο της Κυβέρνησης.

6. Ο λαός είδε τα αποτελέσματα των μεγάλων πολιτικών μας επιλογών και της εργώδους προσπάθειάς μας. Είμαστε πια στο επίπεδο που μας αξίζει και αυτό είναι αφετηρία για να πάμε ακόμα καλύτερα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr