Πόρισμα ΡΑΕ: Στα 600 εκατ. ευρώ τα υπερέσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας

0
233

Του Νίκου Υποφάντη 

Περί τα 600 εκατ. ευρώ τοποθετεί τα υπερέσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) που παραδόθηκε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχει καθοριστεί το τελικό ποσό που θα φορολογηθεί με 90% για να χρηματοδοτηθούν τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΝ.

Σκέρτσος σε ΣΚΑΪ 100,3: Στα χέρια της κυβέρνησης το πόρισμα της ΡΑΕ

«Μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση θα επανέλθει κεντρικά με τα συμπεράσματά της, καθως τής εχει κοινοποιηθεί το πόρισμα της ΡΑΕ και τι ακριβώς έχει συμβεί με τα υπερέσοδα των παραγωγών ενέργειας αναφορικά με τους λογαριασμούς ρεύματος» δήλωσε από πλευράς του σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργος Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Ανέφερε ότι τρεις πηγές θα συμβάλλουν στην στήριξη των καταναλωτών: ο κρατικός προυπολογισμός, τα έσοδα απο το ταμείο ενεργειακής μετάβασης και τα έσοδα απο το έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας.

Ερωτηθείς για τις εκλογές, σχολίασε ότι αυτές θα κερδηθούν με την παραγωγή του έργου. Συνεπώς είναι ένας χρόνος κυβερνητικού έργου και μεταρρυθμίσεων, πρόσθεσε.

«Συντελείται μεγάλη αλλαγή σε πολλούς τομείς του Δημόσιου τομέα και θα αξιοποιηθεί κάθε μέρα μέχρι το τέλος της θητείας» τόνισε ο κ. Σκέρτσος φέρνοντας ως παραδείγματα τα νομοσχέδια για την απασχόληση και την στήριξη των ανεργων, για την πρωτοβάθμια υγεία και τον προσωπικό γιατρό που είναι προς ψήφιση, για την αναβάθμιση στα δημόσια πανεπιστήμια αλλά και το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Δικαιοσύνη». 
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr