Πολιτικές αντιδράσεις για τη γυναικοκτονία στη Δάφνη

0
180

Κατόπιν εορτής χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διαθεσιμότητα στην οποία τέθηκαν δυο αστυνομικοί που φέρονται να αδιαφόρησαν για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας που τελικά δολοφονήθηκε χθες στη Δάφνη από τον σύζυγό της.

«Αν η ΕΛΑΣ του κ. Χρυσοχοΐδη είχε ανταποκριθεί στην σοκαριστική καταγγελία της γειτόνισσας στη Δάφνη, τότε ίσως η 31χρονη γυναίκα σήμερα να ζούσε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει ότι «η διαθεσιμότητα των δυο αστυνομικών κατόπιν εορτής δεν αποτελεί άλλοθι για τον κ. Χρυσοχοΐδη, που επί των ημερών του έχουμε σε επτά μήνες έξι γυναικοκτονίες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η ΕΛ.ΑΣ του κ. Χρυσοχοΐδη και του κ. Μητσοτάκη αντί να δείχνει αντανακλαστικά, μόνο όταν είναι να χτυπήσει διαδηλωτές και να καταπνίξει κοινωνικές αντιδράσεις στις ακραία αντικοινωνικές πολιτικές τους, ας ασχοληθεί επιτέλους θεσμικά με την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, που μετά και τα λοκντάουν και τον πολύμηνο εγκλεισμό βρίσκεται σε πρωτοφανή έξαρση».

Γεννηματά: Μια ακόμη γυναικοκτονία. Αποφάσεις και δράσεις τώρα

Με αφορμή την άγρια δολοφονία στη Δάφνη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά ζητεί αποφάσεις και ρδάσεις τώρα για να σταματήσουν οι γυναικοκτονίες.

«Μια ακόμη γυναικοκτονία. Μια ακόμα ζωή χάθηκε. Μια ακόμα γυναίκα θύμα. Όσο μένουμε στις διαπιστώσεις, οι αριθμοί μεγαλώνουν» επισημαίνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε ανάρτησή της στα social media.

«Αποφάσεις και δράσεις τώρα. Για τις ποινές, για την εκπαίδευση των αστυνομικών ώστε να αντιδρούν άμεσα στις καταγγελίες. Για να σπάσει η σιωπή των γυναικών. Κυρίως συστηματική προσπάθεια στο σχολείο, στο σπίτι και στην κοινωνία για το σεβασμό και την ισότητα ανάμεσα στα φύλα», τονίζει η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr