Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο απελευθερώνει το ένα μετά το άλλο τα χωριά – Σφοδρές μάχες σε Ντονέτσκ και Ζαπορίζια

0
38

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου η Ουκρανία δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι το Κίεβο είχε ανακτήσει πέντε πόλεις και χωριά – Χάρτης με τις περιοχές που έχουν ελευθερωθεί

Το ένα μετά το άλλο χωριό απελευθερώνουν οι ουκρανικές δυνάμεις οι οποίες έχουν περάσει πλέον στην αντεπίθεση, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζεκλένσκι την ώρα που οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις ανέφεραν έντονες συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων των περιοχών Ντονέτσκ και Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου η Ουκρανία δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι το Κίεβο είχε ανακτήσει πέντε πόλεις και χωριά. Πρόκειται για τα χωριά Στορόσχεβε, Μπλαχοντάτνε, Nεσκούτσνε, Μακάριβκα και Νοβοντάριβκα.

Χάρτης με τα χωριά που έχουν απελευθερωθεί 

χαρτης

Πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ουκρανία δείχνει πεζοναύτες να φωτογραφίζονται σε ένα χωριό που φέρεται να έχει ανακαταληφθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις κατά την αντεπίθεση.

Στρατιώτες κρατούν ψηλά την ουκρανική σημαία στο Στορόσχεβε, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Ο υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε την 35η Ξεχωριστή Ταξιαρχία Πεζοναυτών για την ανάκτηση του ελέγχου του χωριού.

Η τοποθεσία του βίντεο μπορεί να επαληθευτεί από τα κτίρια, τα δέντρα και τη διάταξη του δρόμου, αλλά δεν ήταν δυνατή η επαλήθευση της ημερομηνίας λήψης του βίντεο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, Guardian.

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε επίθεση στο Ορέχιβ

Την ίδια στιγμή, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε έπειτα από ρωσική επίθεση στην πόλη Ορέχιβ, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στην περιοχή της Ζαπορίζια της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής.

«Τρεις κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες του εχθρού έπληξαν την πόλη, καταστρέφοντας ιδιωτικές κατοικίες και επικοινωνίες», δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος της διοίκησης, Γιούρι Μαλάσκο. “Δυστυχώς, ένας 48χρονος άνδρας πέθανε από τα τραύματα. Ένας 32χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε αμέσως σε ιατρική μονάδα» είπε.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι αρκετές εκατοντάδες κάτοικοι παραμένουν στην πόλη, αν και οι υποδομές εκεί έχουν καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής της Ζαπορίζια κατά τους πρώτους μήνες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr