«Πόλεμος» σεισμολόγων στο Facebook: Γιατί εξοργίστηκε με τον Παπαδόπουλο ο Τσελέντης

0
104

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ σεισμολόγων ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη του νέου διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που θα γίνουν την Τετάρτη (20/05). Τη θέση διεκδικούν οι σεισμολόγοι Θανάσης Γκανάς, Ευθύμιος Λέκκας και ο νυν διευθυνής Άκης Τσελέντης.

Η «φωτιά» άναψε μετά από δημόσια ανάρτηση του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου στο Facebook. Κατηγορεί τον κ. Τσελέντη ενώ έχει υπερβεί το όριο ηλικίας που θέτει ο νόμος για να διεκδικήσει τη θέση, κατέθεσε χαρτιά με νεότερη ηλικία λίγες ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για τις υποψηφιότητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ηλικιακό όριο για τη θέση είναι τα 63 έτη.

«Η αλλαγή ηλικίας νομικά δε γίνεται δεκτή. Αλλά ούτε με την κοινή λογική στέκει. Γιατί αν ισχύει, μπήκες στο παν/μιο 15-16 χρόνων!!! Συνεπώς, φέρνεις σε πολύ δύσκολη θέση τα μέλη της επιτροπής», αναφέρει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Στην ίδια ανάρτηση αφήνει αιχμές για τη σύνθεση της επιτροπής που θα αναδείξει το νέο επικεφαλής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου λέγοντας μάλιστα ότι παρότι είναι «πολύ φιλική» «δυσκολεύονται να πάρουν μερίδιο στη μη νομιμότητα».

«Για να κρατήσεις την αξιοπρέπειά σου, για να κρατήσουν και οι άλλοι τη δική τους, σε προτρέπω να δηλώσεις παραίτηση από υποψήφιος. Είναι το καλύτερο που σου μένει να κάνεις! Τώρα που έχεις λίγο χρόνο ακόμη», προτρέπει ο κ. Παπαδόπουλος τον κ. Τσελέντη.

Τσελέντης: Το ψέμα και η δολιότητα ξεπέρασαν τα όρια

Την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά γνωστοποίησε ο κ. Τσελέντης επίσης μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook λέγοντας ότι «το ψέμα και η δολιότητα ξεπέρασαν τα όρια» και πως «με άτιμους τρόπους προσπαθούν να πλήξουν το κύρος, την ηθική και την επιστημονική μου υπόσταση».

Κάνει λόγο για ενορχηστρωμένες επιθέσεις «από συγκεκριμένη κλίκα αιχμή πρώην συνάδελφο και νυν συνταξιούχο» και προς όφελος άλλου υποψηφίου «που προφανώς τον υποκινεί» και «με το πρόσχημα δήθεν πλαστής εκ μέρους μου κατάθεσης δικαιολογητικών που αποδεικνύουν την ηλικία μου.

«Αφού λοιπόν δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την πρόοδο της διαδικασίας εκλογής προσπαθούν ως έσχατο μέσο να με εκφοβίσουν διασύροντας με στη κοινή γνώμη που βέβαια δεν μπορεί να έχει γνώση της νομοθεσίας», αναφέρει ο κ. Τσελέντης.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr