Πλησιάζει το Οβάλ Γραφείο ο Μπάιντεν και ο Τραμπ βάζει εμπόδια

0
35

Πλησιάζει όλο και περισσότερο τον πολυπόθητο αριθμό των 270 εκλεκτόρων, που αποτελεί και το «εισιτήριο» για το Οβάλ Γραφείου του Λευκού Οίκου, ο Τζο Μπάιντεν.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών κερδίζει μέχρι στιγμής 264 εκλέκτορες, έναντι 214 του Ντόναλντ Τραπ, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία.

Σε 5 Πολιτείες η καταμέτρηση συνεχίζεται (Αλάσκα, Τζόρτζια, Βόρεια Καρολίνα, Νεβάδα, Πενσιλβάνια). 

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, σε ομιλία του, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι αναμένει πως θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, ωστόσο απέφυγε να ανακοινώσει ότι είναι ο νικητής, λέγοντας πως είναι σαφές ότι εξασφαλίζει αρκετές Πολιτείες ώστε να κερδίσει την προεδρία. «Δεν είμαι εδώ για να διακηρύξω ότι νικήσαμε, αλλά να αναφέρω πως όταν τελειώσει η καταμέτρηση, πιστεύουμε ότι θα είμαστε οι νικητές», είπε και προσέθεσε «κάθε ψήφος πρέπει να μετρήσει» και ότι αυτή θα είναι «μια νίκη για τη δημοκρατία και την Αμερική».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την άλλη, εξακολουθεί να αμφισβητεί ευθέως τα αποτελέσματα. Μετά την βιαστική χθεσινή του δήλωση, ότι είναι ο νικητής πριν καν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων, η νομική ομάδα της καμπάνιας του Αμερικανού προέδρου προσέφυγε στη δικαιοσύνη και στη Τζόρτζια, απαιτώντας να ανασταλεί η διαδικασία της καταμέτρησης. 

Το επιτελείο του Τραμπ προσφεύγει στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο ζητώντας να παρέμβει για μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Πενσιλβανίας που επιτρέπει την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων μετά την ημέρα των εκλογών. Εξάλλου, το «στρατόπεδο» του Τραμπ δηλώνει ότι καταθέτει αγωγή στην Πενσιλβανία για την αναστολή της καταμέτρησης στην πολιτεία-κλειδί επικαλούμενο παρατυπίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία. 

Το προεκλογικό επιτελείο του Ρεπουμπλικανού προέδρου ανακοίνωσε ότι κατέθεσε προσφυγή στις δικαστικές αρχές το Μίσιγκαν ζητώντας να σταματήσει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr