Πληρωμή 534 ευρώ: Οι δικαιούχοι, πώς θα υπολογίσετε το ακριβές ποσό

0
108

Πληρώνεται σήμερα η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που παρέμειναν σε παράταση αναστολής εργασίας ολόκληρο τον Μάιο ή θεωρούνταν πληττόμενες, βάσει των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Επίδομα, ωστόσο, θα λάβουν και οι μισθωτοί των εταιρειών που ξεκίνησαν να επαναλειτουργούν μέσα στον μήνα, ανάλογα με τις ημέρες που δεν εργάστηκαν. 

Αναλυτικά, τα ποσά του επιδόματος υπολογίζονται σε 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής σύμβασης εργασίας και φθάνουν έως τα 534 ευρώ. 
Δικαιούχοι είναι:  
-Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή,
– Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν τον Μάιο, αλλά δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.
-Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

Στο μεταξύ, άγνωστο παραμένει ακόμα πότε θα πληρωθούν το επίδομα των 800 ευρώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (ηθοποιοί, οικοδόμοι) για το διάστημα Μαρτίου – Απριλίου. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr