Πλεύρης: Από το Σάββατο σε ισχύ τα νέα μέτρα- Επιστρέφουν οι όρθιοι στην ψυχαγωγία, αυξάνεται στο 50% η πληρότητα στα γήπεδα

0
52

Της Λουίζας Κροντήρη

Από το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, τίθενται σε εφαρμογή τα νέα, πιο χαλαρά μέτρα για τον κορωνοϊό. Νωρίτερα, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων είχε δώσει το πράσινο φως για την επανέναρξη των σχολικών εκδρομών από την 1η Μαρτίου και την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%

Επιπλέον,οι Ειδικοί  εισηγήθηκαν θετικά για όρθιους σε κλειστούς χώρους διασκέδασης, αλλά και για τη διεξαγωγή συνεδρίων. 

Δε θα επιτραπούν τα καρναβάλια για μια ακόμα χρονιά, ωστόσο οι Ειδικοί άναψαν το πράσινο φως για ελεγχόμενες εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους. Οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μη γίνουν τα καρναβάλια, ενώ σε ό,τι αφορά τα συνέδρια αποφασίστηκε  συμμετοχή στο 100% για εμβολιασμένους.

Μετά την εισήγηση των ειδικών, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, έκανε γνωστό ότι τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο, ενώ αύριο θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή για να εξετάσει επιμέρους ζητήματα. 

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη:

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%», δήλωσε στο περιθώριο των αποφάσεων ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως πρόσθεσε, σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα ενώ η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr