Πλακιωτάκης από Ρεβυθούσα: Αναβαθμίζεται η ενεργειακή αυτονομία αλλά και ο ρόλος της χώρας μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη

0
56

Εγκαίνια της νέας υποδομής φόρτωσης βυτιοφόρων από τον ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα

Την αναβάθμιση της ενεργειακής αυτονομίας της χώρας μας και ταυτόχρονα τη βελτίωση της θέσης της στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη επισήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης κατά τα εγκαίνια της νέας υποδομής φόρτωσης βυτιοφόρων που θα μεταφέρουν το καύσιμο στα σημεία χρήσης από τον ΔΕΣΦΑ, στη Ρεβυθούσα.

«Σήμερα, είναι μία πολύ μεγάλη ημέρα, για την ενίσχυση της ενεργειακής επάρκειας και αυτοτέλειας της χώρας μας. Μία πρωτοβουλία που παίρνει η ΔΕΣΦΑ με απόλυτη στήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης, μία πρωτοβουλία που φέρνει τη χώρα μας σε πολύ καλύτερο σημείο σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες σε επίπεδο ενεργειακής αυτονομίας, σε μία περίοδο μάλιστα που εκτός από τους πρωτοβουλίες που λαμβάνει η σημερινή κυβέρνηση η ελληνική ναυτιλία, περισσότερο από ποτέ, κυρίως χάρη στη διορατικότητα της Ελληνικής πλοιοκτησίας, αυτή τη στιγμή ελέγχει το 25% σε παγκόσμιο επίπεδο, των LNG carriers», είπε ο κ.Πλακιωτάκης και συνέχισε: 
«Με αυτό τον τρόπο αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο στρατηγικός ρόλος της χώρας μας σε επίπεδο θαλάσσιας μεταφοράς αλλά και σε επίπεδο αποθήκευσης φυσικού αερίου μεγαλώνει. Η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία περίοδο όπου η ενεργειακή μετάβαση, η απανθρακοποίηση και σε επίπεδο εμπορικής Ναυτιλίας, είναι ο στόχος και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού σε παγκόσμιο επίπεδο σε μία περίοδο όπου τα νέα εναλλακτικά καύσιμα αποτελούν τον στρατηγικό στόχο των επόμενων ετών. Ακόμα δεν είμαστε σε θέση να έχουμε τα εναλλακτικά καύσιμα κυρίως λόγω της έλλειψης τεχνολογίας, όμως το LNG είναι λειτουργικό.
Η συγκεκριμένη επένδυση θα αναβαθμίσει ακόμα και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά διότι θα καλύψει μελλοντικές ανάγκες και στην Ακτοπλοΐα και στην Ποντοπόρο Ναυτιλία αλλά και στα νησιά μας.
Καλωσορίζουμε ως Υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού ένα έργο το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικά και την ενεργειακή αυτονομία, την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της νοτιανατολικής Ευρώπης,  θα δώσει τη δυνατότητα για νέες χρήσεις του φυσικού αερίου σε νέες εφαρμογές και θα αναβαθμίσει τον ρόλο της χώρας μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr