Πιο καλή η μοναξιά: Μπλόκα κατά συνωστισμού – Και ελικόπτερα με προβολείς τη νύχτα

0
110

Μπλόκα από συνολικά 5.000 χιλιάδες αστυνομικούς έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα, και για να αποτραπούν απρόοπτα στις εκκλησίες την ώρα του “Χριστός Ανέστη”, άλλα και επισκέψεις σε σπίτια συγγενών και φίλων στο Αναστάσιμο δείπνο και την ώρα του οβελία την Κυριακή του Πάσχα. Οι έλεγχοι σε ταράτσες και ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών θα γίνονται παρουσία εισαγγελέων. Από το πρωί οι αστυνομικοί σταματούσαν τα αυτοκίνητα για να κάνουν έλεγχο για βεβαιώσεις κυκλοφορίας. Τόσο στη ΒΑ αττική όσο και σε όλους τους οδικούς άξονες που οδηγούν σε περιοχές με εξοχικές κατοικίες τα μπλόκα βρίσκονται και στα δυο ρεύματα του δρόμου. 

Ολονυχτία μπλόκα από χιλιάδες αστυνομικούς με τη συμβολή drone και ελικοπτέρων με προβολείς ελέγχουν όλο το 24ωρο κάθε όχημα που θα κινείται σε σημεία κλειδιά του οδικοί δικτύου για να εντοπίσουν παραβάτες που θα επιχειρήσουν να εγκαταλείψουν τον τόπο κατοικίας τους. Συνολικά οι 5.000 αστυνομικοί αναμένεται να σαρώσουν την Αττική για να ελέγξουν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Εξάλλου σε 109 ανήλθαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός τόπου κατοικίας, τη Μεγάλη Παρασκευή σε όλη την Ελλάδα. Για τις συγκεκριμένες παραβάσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 56 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 644 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα, ενώ σε 365 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Τα πρόστιμα

Σημειώνεται ότι από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, όπως έχει ανακοινωθεί, αυστηροποιούνται ακόμα περισσότερο τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα,  από το Μεγάλο Σάββατο στις 9 το βράδυ και έως την Δευτέρα του Πάσχα στις 12 τα μεσάνυχτα, δηλαδή Δευτέρα προς Τρίτη, επεκτείνεται σε όλη την χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση. Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοηθείας ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4, θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη την χώρα, σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι δύο άτομα κατά όχημα.

Καταχρηστική και παραπειστική της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι 1.000 ευρώ για κάθε άτομο είναι  το πρόστιμο για δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, κάτι που ισχύει και για τις συναθροίσεις για το ψήσιμο του αρνιού, ενώ όπως επισημαίνουν παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σε ακραίες περιπτώσεις προβλέπεται και αυτόφωρο, με το άρθρο 285, που αφορά στην αποτροπή διάδοσης νόσου.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr