Πέτσας: Τη Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή για κύρωση συμφωνιών ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία

0
72

Την Δευτέρα ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση των συμφωνιών για οριοθέτηση ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία, οι οποίες εισάγονται σήμερα στη Βουλή, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο τόνισε «δεν παίζουμε το παιχνίδι της στρατικοποίησης που παίζει η Τουρκία» και πρόσθεσε ότι χτες στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τη Λευκορωσία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δυο μέτρα & δυο σταθμά, για Λευκορωσία & Τουρκία.

Για την πανδημία σημείωσε πως η  καλύτερη επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας έναντι άλλων χωρών είναι η απάντηση σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. «Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται σε σχετικά καλή θέση συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές όπως π.χ. το Βέλγιο, ενώ η μεγαλύτερη διασπορά οφείλεται στην εσωτερική χαλάρωση και όχι στον τουρισμό.»

Επεσήμανε, δε, ότι μόνο το 0,21% των επισκεπτών βγήκε θετικό, ενώ τόνισε ότι πλέον γίνονται 1.300 τεστ κατά μέσο όρο την ημέρα, από τα 800 που γίνονταν αρχικά.

Ο κ. Πέτσας είπε ακόμη ότι είναι μεγάλη η άνοδος των κρουσμάτων στις νεαρές ηλικίες.

Μετά την ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία των σχολείων σε πλήρη σύνθεση, είπε σε άλλο σημείο της ενημέρωσης των πολιτικών Συντακτών ο Στέλιος Πέτσας. «Δηλαδή με όλους τους μαθητές στην τάξη και με αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και τα διαφορετικά διαλλείματα» ανέφερε.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών και όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr