Πέτσας: Θα γίνει υποχρεωτική η μάσκα σε εκκλησίες και άλλους κλειστούς χώρους αν χρειαστεί

0
66

Το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και πέραν των σούπερ μάρκετ σε κλειστούς χώρους όπως οι εκκλησίες, τα εμπορικά κέντρα και τα εμπορικά καταστήματα, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τις εισηγήσεις των ειδικών. 

«Τις επόμενες ημέρες αν χρειαστεί ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών η χρήση μάσκας, θα καταστεί  υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους», τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι παρά τη μικρή αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα η χώρα μας παραμένει σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από άλλες χώρες. Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης αυστηροποιήθηκαν κάποιοι κανόνες, με χαρακτηριστικό ότι από αύριο Τρίτη 28 Ιουλίου και έως τις 4 Αυγούστου οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα μας μέσω συνδέσεων από Βουλγαρία και Ρουμανία υποχρεούνται να προσκομίσουν αρνητικό τεστ.

«Ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό. Λέγεται εφησυχασμός», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα και εξαιρετικά επικίνδυνα τα φαινόμενα συγχρωτισμού. Πρόσθεσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μας υπενθυμίζουν ότι ο ιός είναι εδώ.

Ψυχραιμία, ετοιμοτητα και αποφασιστικότητα στο Αιγαίο

Σχετικά με την παράνομη navtex της Τουρκίας για έρευνα σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι ενώ η Άγκυρα την διατηρεί σε ισχύ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορουτς Ρέις παραμένει αγκυροβολημένο ενώ αποσύρονται τουρκικά πολεμικά σκάφη.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία ετοιμότητα και αποφασιστικότητα», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από την τουρκική κυβέρνηση, τόνισε ότι «συνιστά πρόκληση όχι μόνο για τους Έλληνες και τους απανταχού χριστιανούς αλλά και για ολόκληρο τον δυτικό και πολιτισμένο κόσμο».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr