Περισσότερα από 160 κιλά κοκαΐνης μέσα σε μπανάνες από το Εκουαδόρ κατασχέθηκαν στη Θεσσαλονίκη 

0
43

Το παράνομο φορτίο φέρεται να συνδέεται με την ποσότητα των 105 κιλών που κατασχέθηκε τον προηγούμενο μήνα στη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα από 160 κιλά κοκαΐνης προερχόμενη από το Εκουαδόρ, κατέσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης στο λιμάνι της πόλης.

Η ναρκωτική ουσία ήταν τοποθετημένη σε δύο εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν νόμιμο φορτίο με μπανάνες. 

Η κατασχεθείσα ποσότητα εντοπίσθηκε σε ειδικές κρύπτες στα κοντέινερ και έφτασαν στην Ελλάδα από τη Λατινική Αμερική μέσω πλοίων. 

μπανανεσ

Σύμφωνα με την αστυνομία, το παράνομο φορτίο φέρεται να συνδέεται με την ποσότητα των 105 κιλών που κατασχέθηκε τον προηγούμενο μήνα στη Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση εκείνη είχαν συλληφθεί 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας 68χρονος γιατρός – που φέρεται ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης – ο οποίος είχε απασχολήσει παλιότερα τις διωκτικές Αρχές της Βόρειας Ελλάδος για υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και τσιγάρων. 

Οι εννέα από τους 14 συλληφθέντες – μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης – έχουν οδηγηθεί ήδη στις φυλακές και μεταξύ αυτών ο 68χρονος.

Για την αποκάλυψη του νέου φορτίου κοκαΐνης είχε προηγηθεί συνεργασία του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA).

Η κοκαΐνη είχε προορισμό εταιρεία – «βιτρίνα» στη Βόρεια Μακεδονία, όπως δηλαδή και το φορτίο που κατασχέθηκε τον Μάϊο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr