Πέντε συλλήψεις και τουλάχιστον οκτώ προσαγωγές συνοριοφυλάκων στον Έβρο για διακίνηση παράτυπων μεταναστών

0
22

Σύμφωνα πάντως με νεότερες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, δεν υπάρχει συσχέτιση του κυκλώματος διακίνησης παράτυπων μεταναστών με στρατιωτικούς

Σε πέντε συλλήψεις και τουλάχιστον άλλες οκτώ προσαγωγές συνοριοφυλάκων προχώρησαν οι Εσωτερικές Υποθέσεις στο Τμήμα Ορεστιάδας για συμμετοχή σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών.  Η εξάρθρωση άρχισε από τη σύλληψη διακινητών στην Καβάλα, που υπέδειξαν συνοριοφύλακες τους οποίους πλήρωναν για να τους αφήνουν να περνούν τα σύνορα. 

Όπως αναφέρει το evros-news.gr, οι προσαγωγές  αυτές δεν προέκυψαν ξαφνικά, αλλά οι  “Αδιάφθοροι”  της ΕΛΑΣ είχε πληροφορίες για την παράνομη δράση των αστυνομικών που υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης του Διδυμοτείχου, με έδρα το Ισαάκιο. Τους παρακολουθούσαν και αφού συγκέντρωσαν στοιχεία, ήρθαν στο Διδυμότειχο με άκρα μυστικότητα χθες και άρχισαν τις προσαγωγές και τις έρευνες για τις παράνομες ενέργειες συναδέρφων τους.

Τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά για την συγκεκριμένη υπόθεση διαφθοράς αστυνομικών και συγκεκριμένα αρκετών συνοριοφυλάκων που υπηρετούν στο Διδυμότειχο. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, και δεν αποκλείεται να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των συλληφθέντων, ενώ αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει εμπλοκή και συνεργασία με πολίτες στο κύκλωμα διακίνησης των παράτυπων μεταναστών, ούτε αν έχουν συλληφθεί και αυτοί.

Σύμφωνα πάντως με νεότερες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, δεν υπάρχει συσχέτιση του κυκλώματος διακίνησης παράτυπων μεταναστών με στρατιωτικούς. 

Πηγή: skai.gr – evros-news.gr

Πηγή: skai.gr