Πεντάγωνο: Να πώς μοιάζουν τα UFO στα αποχαρακτηρισμένα βίντεο – Τα νέα στοιχεία

0
101

Το Πεντάγωνο πρόσφατα αποχαρακτήρισε και έδωσε στη δημοσιότητα, τρία βίντεο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που δείχνουν Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, γνωστά και ως UFO. Νεότερες εκθέσεις για τις συναντήσεις των ΑΤΙΑ με αμερικανικά μαχητικά του πολεμικού ναυτικού αποκαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες για την εμφάνιση τους. 

Σύμφωνα με τα έγγραφα του Κέντρου Ασφάλειας του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που μέχρι πρότινος ήταν «Μόνο Για Επίσημη Χρήση» τα βίντεο δείχνουν τα ΑΤΙΑ να κινούνται με ταχύτητα, ενώ βιντεοσκοπούνται από τα μαχητικά με υπέρυθρες κάμερες. Οι πιλότοι ακούγονται έκπληκτοι για την ταχύτητα των ΑΤΙΑ, με έναν από τους χειριστές να υποθέτει ότι πρόκειται για drone. 

Oι νέες αναφορές φαίνεται να συμφωνούν με την εκτίμηση αυτή, περιγράφοντας τα ΑΤΙΑ σαν UAS, δηλαδή Unmanned Aerial Systems  (μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα/αεροσκάφη) όπως αποκαλεί το Πεντάγωνο τα drones. 

Το Νοέμβριο του 2013 ο χειριστής ενός F/A-18 Hornet ανέφερε ότι το ΑΤΙΑ είχε άνοιγμα φτερών 5 ποδιών (περίπου 1,50 εκατοστά), είχε λευκό χρώμα, ενώ δεν έφερε κάποιο άλλο διακριτικό χαρακτηριστικό. Η αναφορά του αμερικανικού ΠΝ σημειώνει ότι το μικρό μέγεθος οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για drone. 
Σε αντίστοιχο περιστατικό του Ιουνίου του 2013 άλλος πιλότος επίσης αναφέρει ότι «το σκάφος ήταν λευκό σε χρώμα και σε μέγεθος περίπου drone ή πυραύλου». Μυστήριο ωστόσο παραμένει το ποιος χειριζόταν τα «drones».
 

Τέτοιες επαφές μπορεί να αποτελέσουν προκλήσεις για την ασφάλεια των αμερικανών πιλότων, με συνέπεια το ΠΝ των ΗΠΑ να υιοθετήσει επίσημες κατευθυντήριες οδηγίες για το πώς θα πρέπει να αντιδρούν ότι πιστεύουν ότι αντιμετωπίζουν ΑΤΙΑ. 

Το Πεντάγωνο έχει προηγουμένως μελετήσει βίντεο εναέριων συναντήσεων με άγνωστα αντικείμενα στο πλαίσιο ενός, τότε, διαβαθμισμένου προγράμματος που ξεκίνησε κατόπιν εντολής του πρώην γερουσιαστή Χάρι Ριντ. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2007 και έληξε το 2012, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, επειδή αξιολόγησαν ότι υπήρχαν υψηλότερες προτεραιότητες που χρειάζονταν χρηματοδότηση.

Ωστόσο, ο Λούις Ελιζόντο,  πρώην επικεφαλής του διαβαθμισμένου προγράμματος, δήλωσε στο CNN το 2017 ότι προσωπικά πιστεύει ότι «υπάρχουν πολύ πειστικά στοιχεία ότι ενδέχεται να μην είμαστε μόνοι».

«Αυτά τα αεροσκάφη – θα τα ονομάσουμε αεροσκάφη – εμφανίζουν χαρακτηριστικά που δεν βρίσκονται επί του παρόντος στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ ούτε σε οποιοδήποτε ξένο οπλοστάσιο εξ όσων γνωρίζουμε»  επισημαίνει ο Ελίζοντο για τα ΑΤΙΑ που ερεύνησε στο πλαίσιο του προγράμματος. Δήλωσε ότι παραιτήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ το 2017 διαμαρτυρόμενος για το απόρρητο που περιέβαλε το πρόγραμμα και την αντίθεση στη χρηματοδότησή του.

Σχολιάζοντας τα πλάνα με τις συναντήσεις αμερικανικών μαχητικών – UFO ο  Nτόναλντ Τραμπ είχε κάνει λόγο για «φοβερό βίντεο» διερωτώμενος «αν είναι αληθινό».  
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr