Πελώνη στον ΣΚΑΪ: Έγινε ένα μεγάλο βήμα με το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου

0
57

«Πρόκειται για μια μεγάλη επιχυτία που είχε ξεκινήσει από τη δική μας πλευρά» επισήμανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος. 

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής για την ενέργεια, εξέφρασε στον ΣΚΑΪ 100,3 η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.
 

Έγινε ένα σημαντικό βήμα μπροστά, πάνω στη δέσμη προτάσεων που παρουσίασε η Κομισιόν πριν από μερικές μέρες, και ένα μεγάλο βήμα στο πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία που είχε ξεκινήσει από τη δική μας πλευρά, σχολίασε για τα αποτελέσματα της Συνόδου η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Όπως τόνισε η κυρία Πελώνη, στη Σύνοδο Κορυφής η διαπραγμάτευση ήταν δύσκολη, ωστόσο όλοι αντιλήφθηκαν ότι ήταν αναγκαίο να υπάρξει απόφαση, και ένα μήνυμα στις αγορές. Το αντίθετο, σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος θα ήταν τεραστία αποτυχία.

«Οι αγορές έχουν ήδη πάρει το μήνυμα, οι τιμές που βλέπουμε σήμερα είναι μειωμένες» επισήμανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος. 

“Στάλθηκε μήνυμα αποφασιστικότητας”

Tην ικανοποίησή της για την ευρωπαϊκή συμφωνία στο ενεργειακό, με την οποία αποφασίστηκαν «μέτρα περιορισμού των τιμών της ενέργειας», εξέφρασε νωρίτερα η Αθήνα. 

«Επήλθε συμφωνία για την ενέργεια. Οι διαφορές γεφυρώθηκαν. Υπήρξε κατανόηση ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια παρέμβαση όπως το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου – παρέμβαση που κάποιοι δεν συζητούσαν καν πριν από λίγο καιρό», σημείωναν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα κυβερνητικές πηγές, λίγη ώρα αφού το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέληξε σε συμφωνία με σκοπό ιδίως τη μείωση των τιμών.

«Στάλθηκε έτσι μήνυμα για την αποφασιστικότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση και να προστατεύσει τους πολίτες της και τις επιχειρήσεις. Με το μήνυμα αυτό δόθηκε η πολιτική εντολή ώστε οι λεπτομέρειες να οριστικοποιηθούν σε επίπεδο υπουργών Ενέργειας», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr