Πελώνη σε ΣΚΑΪ: Δεν υπήρξε ποτέ απαλλαγή από τη χρήση μάσκας

0
128

Δεν υπήρξε ποτέ απαλλαγή από τη χρήση μάσκας, η χρήση της είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους αλλά και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός και έντονη συνάθροιση, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε στις 23 Ιουνίου μετά από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Απέκλεισε νέα οριζόντια μέτρα τύπου lockdown αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικές παρεμβάσεις αν χρειαστούν. Η κοινωνία και η οικονομία πρέπει να μείνουν ανοιχτές, δεν πρέπει να ξαναπάμε σε τέτοιου είδους μέτρα, δεν μπορεί ένα κομμάτι της κοινωνίας να κρατά τους άλλους πίσω, σημείωσε η κ. Πελώνη.

Η κ. Πελώνη προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός καθώς λόγω και της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα τα μέτρα πρέπει να τηρούνται και οι εμβολιασμοί να προχωρήσουν.

«Το μόνο όπλο απέναντι στη μετάλλαξη και απέναντι στον ιό, η μόνη ασπίδα και για τον εαυτό μας και για τους άλλους είναι ο εμβολιασμός» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος

Μιλώντας για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ανέφερε ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 27 έτη, διαπιστώθηκε μεγάλη θετικότητα στην περιοχή της Γλυφάδας και από την ιχνηλάτηση προκύπτει μετάδοση από συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Για τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο με μόνο καθιστούς πελάτες στα μπαρ και την εστίαση, σχολίασε ότι το φαινόμενο είναι δυναμικό, τα δεδομένα αξιολογούνται και «ό,τι χρειάζεται να γίνει θα γίνει».

Υπενθύμισε τα βαριά πρόστιμα που ισχύουν για την παράβαση των μέτρων και κάλεσε τους πάντες να αντιληφθούν ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό.

Για την έναρξη εμβολιασμών με κινητά συνεργεία, τόνισε ότι κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους στην Κρήτη η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική και υψηλότερη του αναμενόμενου, ενώ χθες κλείστηκαν συνολικά 51.000 νέα ραντεβού εμβολιασμού.

Απηύθυνε κάλεσμα στην Εκκλησία, την κοινωνία των πολιτών, την τοπική αυτοδιοίκηση να βάλουν πλάτη για την ενίσχυση των εμβολιασμών θυμίζοντας ότι προστατεύει συντριπτικά από βαριά νόσηση.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr