Πεκίνο: Δεν «γνωρίζαμε εκ των προτέρων» για την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία

0
319

Το Πεκίνο υποστήριξε σήμερα Πέμπτη, ότι είναι παντελώς ψευδές να λέγεται ότι η Κίνα «γνώριζε εκ των προτέρων» για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και πως τέτοιοι ισχυρισμοί συνιστούν συκοφαντία.

«Οι ισχυρισμοί ότι η Κίνα αγνόησε τις προειδοποιήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία ήταν εντελώς ψευδείς και δημιουργήθηκαν για να αποφύγουν την ευθύνη και να συκοφαντήσουν την Κίνα», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. 

Το σχόλιο του υπουργείου διατυπώθηκε ως απάντηση σε αναφορές ξένων μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες η Κίνα αγνόησε τις προειδοποιήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία.

Η Κίνα διαφωνεί και αντιτίθεται σθεναρά με αυτούς τους ισχυρισμούς, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Κίνας στην ανακοίνωση του.
 
Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν προηγουμένως αρνηθεί πληροφορίες ότι το Πεκίνο ζήτησε από τη Μόσχα να καθυστερήσει την εισβολή της στην Ουκρανία μέχρι να ολοκληρωθούν οι Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Nωρίτερα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε την Κίνα να μην παράσχει καμία υποστήριξη στρατιωτική ή οικονομική στη Ρωσία, και να ασκήσει την επιρροή της για μια ειρηνική διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία. «Το μήνυμα του ΝΑΤΟ είναι ότι θα πρέπει να συμμετάσχει με τον υπόλοιπο κόσμο στην καταδίκη του βίαιου πολέμου κατά της Ουκρανίας, και όχι να στηρίζει τη Ρωσία οικονομικά ή στρατιωτικά» διεμήνυσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ – skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr